Tabu
LIFESTYLESlider

De ce atât de mulți tineri preferă să îngrijească plante în loc să aibă copii

Plantele dau culoare și viață oricărui spațiu, purifică aerul și ne ajută să ne relaxăm și să ne simțim bine. În plus, întreținerea lor este de obicei simplă și ieftină. Probabil de aceea mii de tineri au început să-și umple casele cu plante.

De asemenea, când locuiți într-o zonă zgomotoasă, într-un oraș care nu doarme niciodată, a sta într-o grădină mică sau pe un balcon decorat cu diferite tipuri de plante și flori este unul dintre acele lucruri pe care pur și simplu nu puteți pune preț. Dar pentru tineri, în special pentru milenari, nu este doar un hobby. Unii dintre ei își spun chiar „părinți de plante”.

„Părinții de plante”, noul concept al familiei moderne

Schimbările de viață, stilul de viață și provocările tinerilor de astăzi nu sunt aceleași ca acum câțivaani, când existau familii numeroase, cu mulți copii care aleargă prin casă. Ritmul vieții a devenit din ce în ce mai rapid, casele mari au fost renovate și transformate în apartamente mici, iar grupul de copii care aleargă în toate camere a fost înlocuit cu ceva total neașteptat: animale de companie sau plante. Acesta este modul în care mulți tineri între 20 și 39 de ani preferă să trăiască. Așa este, tinerii de astăzi preferă să aibă grijă de „doar” plante sau animale în loc de copii.

Părinții de plante, așa cum se definesc adepții acestei noi tendințe, își tratează plantele ca și cum ar fi oameni. Pe lângă asigurarea bunăstării lor generale, ei se implică foarte mult în creșterea lor. Le place să aibă grijă de ele și dezvoltă o mare dragoste pentru plante. S-ar putea chiar descrie ca o legătură părintească. Unii dintre ei consideră chiar că aceste plante sunt propriile lor fiice sau fii și o parte a propriei familii.

Tot mai mulți tineri aleg să dețină doar animale de companie sau plante

De fapt, 7 din 10 din milenari care au luat parte la un sondaj de opinie au spus că ar prefera să crească plante decât copii, având în vedere actuala criză climatică globală, incertitudinea generală și instabilitatea lumii actuale. Pe scurt, deși este adevărat că o plantă mică necesită o anumită îngrijire, aceasta nu poate fi comparată cu provocările de a crește un copil.

Datele reflectate într-un studiu recent privind atitudinea pe care acești tineri o manifestă față de plante sunt cu adevărat un fenomen curios. 53% dintre cei chestionați au declarat că au început să cumpere plante doar din motive estetice și decorative, în timp ce ceilalți 47% au făcut-o pur și simplu pentru a urma o tendință.

Plantele nu sunt doar decorative, au și beneficii psihologice

67% dintre cei care au luat parte la sondaj au spus că a crește plante a fost mai dificil decât se așteptau. De fapt, 3 din 10 respondenți au spus că una dintre cele mai importante lecții și una dintre primele pe care ar trebui să le învețe un bun părinte de plante este să fie conștient de cât de ușor este să „ucizi” accidental o plantă. Pentru mulți dintre ei, mai exact 3 din 4, plantele au fost „adoptate” cu intenția de a avea animale de companie mai târziu. Plantele par a fi doar o modalitate de a testa dacă sunt sau nu pregătiți pentru așa ceva și de a vedea dacă sunt suficient de responsabili pentru a avea un animal de companie acasă.

În 81% din cazuri, respondenții sondajului au spus că a avea plante le-a adus beneficii atât mentale, cât și fizice. În plus, 4 din 5 au spus că îngrijirea plantelor i-a ajutat să-și dezvolte mai multă conștientizare cu privire la îngrijirea lor personală. Cu alte cuvinte, au început să aibă mai multă grijă de ei înșiși.

În timp ce majoritatea tinerilor au spus că au început să aibă plante doar pentru că urmau o tendință sau din motive estetice, îngrijirea lor zilnică i-a făcut să-și dea seama că plantele fac parte din familia lor. Experții cred că această nouă tendință a iubirii față de plante provine din nevoia umană de a fi în contact cu natura.

ARTICOLE SIMILARE

DESIGN INTERIOR: Idei din teatru pe care le poți aduce acasă

Ciocîrlan

Sorin Onisor si hoinarii sai te asteapta la Clubul Taranului Roman din Bucuresti

realitatea

Fiica prinţului Harry, adăugată în cele din urmă pe lista succesiunii la tronul Marii Britanii

Andreea Damian

Călin Geambașu, vacanță cu familia reunită după scandalurile celebre

Tabu Tabu

Retete de toamna – Gogosari in suc de rosii

realitatea

Colecția Gurlitt ⎥ Germania restituie 14 opere de artă furate de naziști

Ciocîrlan

Scrie un comentariu