Tabu
LIFE & LOVESlider

De ce să te compari cu alții este de fapt un lucru bun pentru tine

Atât de mulți oameni spun că a te compara cu alții este dăunător și total nesănătos. Cu toate acestea, ei nu încearcă niciodată să se vadă dintr-o altă perspectivă. În mod surprinzător, este posibil să îți găsești individualitatea (și să nu o pierzi, așa cum se crede), și chiar să îți sporești stima de sine. Dacă obiceiul de a te compara cu ceilalți te face să te simți aiurea, încearcă să-l transformi într-unul pozitiv.

După cum spun unii oameni: dacă nu poți învinge, alătură-te și tu.

Iată 5 motive pentru care nu ar trebui să renunți la obiceiul de a te compara cu ceilalți.

Realizezi mai mult.

Comparându-te cu ceilalți, te inspiri de la alți oameni și acest lucru, la rândul său, vte ajută să crești și să te dezvolți. Poți fi motivat de productivitatea sau persistența altcuiva. Compară-te cu acești oameni și încearcă să iei cele mai bune obiceiuri. Cu toate acestea, reține că numărul de aprecieri nu merită comparat.

Nu ar trebui totuși să îți compari veniturile, deoarece acesta lucru te va face doar să crezi că lumea este nedreaptă. În schimb, de exemplu, încearcă să înțelegi de ce cineva are atât de mulți bani (dacă nu sunt moșteniți, desigur). În acest fel, vei avea o idee despre cât efort trebuie să depui pentru a avea o viață bună. Ar trebui să te uiți la ceea ce fac alți oameni de succes și să înveți de la ei.

Înveți să fii mai recunoscător.

Când ne străduim în permanență să fim din ce în ce mai buni, avem tendința de a lua lucrurile obișnuite de la sine. Din fericire, compararea vieții cu a altora poate fi o practică eficientă de recunoștință. Doar o simplă conștientizare a faptului că aveți o casă, pat și mâncare ne face mai recunoscători. Unii oameni nu au jumătate din lucrurile pe care le faci, așa că data viitoare când te bagi la somn, chiar înainte de a pune capul pe pernă, reamintește-ți cât de bine este să ai un pat confortabil.

Te ajută să faci față regretelor.

Un studiu realizat de Universitatea Concordia a constatat că compararea regretelor noastre cu alte persoane poate cultiva emoții pozitive. La experiment au participat 104 persoane de diferite vârste. Au fost rugați să împărtășească cele mai mari regrete ale lor. Cei care au simțit că regretele altor persoane au fost mai grave au arătat o creștere a emoțiilor pozitive.

Aceasta este așa-numită comparație socială descendentă. Ideea este să te simți mai bine pentru că cineva se află într-o situație mai rea decât tine. Îți stimulează stima de sine, promovează emoțiile pozitive și ameliorează anxietatea.

Te ajută să rezolvi problemele.

Compararea problemelor cu cei care au trecut deja prin ceea ce tu experimentezi poate fi reconfortantă și motivațională. Ne putem imagina chiar și persoanele care ne dau sfaturi, de parcă ar fi părinții noștri. Putem identifica modul în care alți oameni se confruntă cu probleme similare și implementăm unele dintre soluțiile lor la propriile noastre probleme. Destul de interesant este că puteți evita problemele în primul rând aruncând o privire asupra modului în care alții au eșuat.

Îți repari defectele de personalitate.

De fapt, este posibil să îți sporești încrederea în sine în timp ce te compari cu ceilalți. De exemplu, dacă ești incredibil de timid, poți deveni mai sociabil comparându-te și ridicând privirea către o altă persoană. Așa au evoluat oamenii – prin comparație și imitație. De asemenea, este ușor să îți schimbi comportamentul odată ce vezi că cineva se comportă la fel de rău.

Te compari cu ceilalți? Dacă da, cum te simți când o faci?

ARTICOLE SIMILARE

Snoop Dogg, 25 de ani de carieră și o stea pe Hollywood Walk of Fame

Andreea Damian

Je suis Giselle | Balet romantic la Timișoara

Andreea Damian

Cea mai bună lecție pe care cel mai bine plătit fotomodel a învățat-o din relațiile sale

Andreea Damian

Cluj Napoca, introdus de CNN în topul celor mai frumoase orașe cu prea puțini turiști

Andreea Damian

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

Andreea Damian

CADOURI PENTRU ADOLESCENTE: VARIANTE CU CARE NU DAI GREȘ

Tabu Tabu

Scrie un comentariu