Tabu
LIFE & LOVE

Orgasmul clitoridian sau vaginal: 3 obiceiuri care interferează cu plăcerea

Putem distinge între orgasm vaginal și orgasm clitoridian? Multe femei își pun această întrebare. Pentru a te elibera de presiunea orgasmului și a crește plăcerea de zece ori, terapeutul sexual Alexandra Hubin oferă câteva explicații.

În timp ce 92% dintre femei spun că au avut deja un orgasm cu partenerul lor, 87% dintre ele spun că au avut dificultăți în atingerea acestuia, potrivit unui sondaj Femme Actuelle. Nu există nimic sistematic în această plăcere, în special în rândul celor mai tineri: ei sunt cei care au cele mai multe dificultăți în a avea orgasm (35% din tinerii cu vârste de 18-35 de ani).

Cauza? Necesită o anumită cunoaștere a corpului său. Cu toate acestea, „intimitatea noastră este mult mai ascunsă” decât cea a bărbaților, subliniază Alexandra Hubin, terapeut sexual. Încă din copilărie, aceștia din urmă „manipulează, doar din motive igienice, penisul lor (…) Noi, dacă vrem să ne explorăm anatomia feminină, avem aproape nevoie de o oglindă (…) Partea puțin mai ascunsă este aceea că accesul la plăcere, accesul la orgasm, se întâmplă treptat”, adaugă ea .

Clitorisul – esenția în orgasmul feminin

Prin urmare, orgasmul feminin este, de asemenea, înconjurat de un anumit mister. „Este normal, pentru că există o mare subiectivitate”, explică terapeutul sexual. Printre întrebările care apar adesea, este cea a orgasmului clitorian și a orgasmului vaginal: le putem distinge cu adevărat? Din punctul de vedere „al științei, cel puțin în prezent, se pare că responsabilul, cel care are primul rol al orgasmului feminin, este clitorisul”, indică Alexandra Hubin.

Acest organ erectil are o parte externă, formată din gland și capotă, dar și o parte internă, care „include vaginul datorită rădăcinilor și bulbilor săi”, notează sexologul. Glandul clitorisului este zona care adună cei mai mulți senzori, iar plăcerea provocată de stimularea externă a acestui organ este descrisă ca „electrică” și „plină de viață” de Alexandra Hubin. Se activează „datorită frecării mai mult sau mai puțin susținute, mai mult sau mai puțin rapide, va depinde de starea de spirit și de preferințele individuale”, adaugă ea. Zona internă a clitorisului, pe de altă parte, este stimulată în continuare de presiunea exercitată prin vagin – cu un penis, un deget sau o jucărie sexuală.

Orgasm clitorian vs orgasm vaginal

Atât stimularea externă, cât și stimularea internă pot fi, prin urmare, surse de plăcere. Acesta este motivul pentru care Alexandra Hubin încurajează femeile să nu renunțe. Pentru a promova plăcerea, terapeutul sexual recomandă să se renunțe la anumite obiceiuri, cum ar fi:

  • te concentrezi pe partea externă sau internă a clitorisului. Terapeutul sexual recomandă stimularea dublă: „îi erotizăm pe cei doi, percepem cele două plăceri și este și mai plăcut”, explică ea.
  • te concentrezi doar asupra acestui organ erectil. „Pentru a ne oferi toate plăcerile, clitorisul trebuie să fie ridicat (…) Putem freca în exterior, putem crea presiune în interior, nu va face absolut nimic dacă nu suntem suficient de excitați”, subliniază Alexandra Hubin. Prin urmare, ea recomandă „crearea magiei” prin stimularea întregului corp.
  • pui presiune asupra ta. Orgasmul ar trebui perceput ca „cireașa de pe tort pe care uneori o avem sau alteori nu. Nu ne stresăm, nu punem presiune, ne bucurăm de moment”, conchide ea.

ARTICOLE SIMILARE

Zodiile care ies din relații când simt că lucrurile devin complicate

Andreea Damian

Bluechat sau mesaje erotice între necunoscuți

realitatea

În Țara Galilor au apărut toaletele anti-sex

Andreea Damian

Top 10 cele mai nereusite scene de dragoste din filme

realitatea

3 zodii care vor avea un iulie norocos

Andreea Damian

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

Andreea Damian

Scrie un comentariu