Tabu
LIFE & LOVESlider

Cum să rezolvi problemele de cuplu cauzate de apariția copilului

Majoritatea proaspăt părinților vor fi de acord că un copil aduce multă stres atât partenerilor, cât și cuplului ca uniune. Nivelul de satisfacție în cadrul cuplului scade brusc și crește frecvența certurilor.

Nu este ceva care afectează doar cuplurile căsătorite, ci toate cuplurile care au un copil. De asemenea, problema pare să fie universală, fiind afectați parteneri din toate clasele socio-economice. Există, din fericire, soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

6 probleme frecvente în cuplu, după nașterea unui copil

Se înmulțesc certurile

Înainte de sosirea bebelușului, probabil că amândoi ați avut locuri de muncă. Lucrurile se schimbă dupa nașterea celui mic. Unul dintre voi (mama, cu precădere) va rămâne acasă și se va ocupa de creșterea celui mic. În schimb, tatăl va merge zilnic la serviciu. Seara, se va întoarce lipsit de energie, fără chef de a ajuta în vreun fel. În loc să-i scoți ochii pentru acest comportament cumva firesc, mai bine i-ai cere să facă ceva anume. Poți să-i dai frumos și indicatii clare despre cum să faca acel lucru. Cel mai probabil, va răspunde pozitiv. După ce duce sarcina la bun sfârșit, oferă-i un mulțumesc. Nu pentru a-l felicita, ci pentru a-i arăta că-l apreciezi!

Stiluri parentale diferite

În cuplu, e firesc să apară conflictele de opinie. Odată ce a apărut bebelusul, însă, trebuie să treceți și peste acest aspect. Luarea deciziilor nu va fi simplă, însă după ce vă veți consulta, veți lua decizia cea mai bună. Din vocabularul vostru ar trebui să dispară corect sau greșit. Deciziile se iau doar spre binele copilului vostru! Lăsați orgoliile deoparte și învățați să comunicați constructiv. Nu vă certați în fața celui mic, deoarece îi veți transmite semnale mixte ce îl vor deruta.

Nu aveți timp liber pentru voi sau pentru relația voastră

Odata cu nașterea copilului, timpul vostru liber scade dramatic. Bebelușul necesită tot timpul și atenția ta. Încercați să petreceți timp separat, pentru a vă menține sănătatea. Caută o activitate care ți-a plăcut întotdeauna și pune-o în practică o dată sau de două ori pe lună. De asemenea, încercați să aveți o noapte doar pentru voi, să vă amintiți că sunteți un cuplu. Cereți unui membru al familiei sau unui prieten apropiat să-l îngrijească pe cel mic în această scurta perioadă de relaxare. Dacă observi că intimitatea a dispărut, cere-i partenelui/ei să meargă cu tine la o terapie de cuplu.

Îți faci foarte multe griji pentru bani

Anxietatea financiară poate începe chiar din primele zile ale sarcinii și poate continua să crească ani de zile după nașterea unui copil. Nu sunteți obișnuiți că trebuie să hrăniți un alt om, iar calculele cu privire la buget și cheltuieli creează mult stres în cuplu. Ar trebui să începeți să economisiți bani înainte de naștere și să decideți cine va fi principalul îngrijitor. De asemenea, ar trebui să decideți cât timp unul dintre voi doi va fi departe de locul de muncă. Asigurați-vă că verificați durata concediului de maternitate. De asemenea, puteți încerca să trăiți cu un singur venit pentru o vreme înainte de naștere și să economisiți al doilea venit. Acest lucru vă va pregăti pentru costurile suplimentare ale îngrijirii copiilor și vă va împiedica să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie. Dacă, pe de altă parte, sunteți un părinte singur, calculați timpul pe care îl puteți petrece departe de locul de muncă. Dacă părinții sau un prieten pot avea grijă de copil în timp ce sunteți la serviciu, atunci veți economisi mulți bani.

Partenerul tău ia decizii fără să te consulte

Într-o relație, deciziile tale au un impact și asupra partenerului. Și este firesc să ai multe decizii de luat odată cu sosirea bebelușului. Amândoi trebuie să faceți o mulțime de compromisuri acum mai mult ca niciodată. Cu toate acestea, în multe cupluri, unul dintre cei doi parteneri ia decizii singuri fără a consulta cealaltă persoană, iar acest lucru creează adesea conflicte. Comunicarea, respectul și încrederea sunt extrem de important. Trebuie să vorbești cu partenerul tău și să înțelegi punctul lui de vedere. Și când faci asta, trebuie să respecți acest lucru și să nu-l critici. De asemenea, este important să ai încredere în partenerul tău atunci când trebuie să ia singur o decizie și să nu-l judeci tot timpul.

Ți-ai pierdut prietenii

Cei mai mulți prieteni se vor distanța de tine, odată ce te știu părinte. Nu din răutate, ci pentru că inteleg că ai trecut la un alt nivel de responsabilitate. La rândul tău, îi vei neglija implicit odată ce grijile pentru copil vor fi prioritare. Pentru a nu îți pierde prietenii, țineți legătura măcar prin telefon. Interesați-vă unii de alții și relația de prietenie nu se va distruge.

ARTICOLE SIMILARE

Sentință amuzantă pentru braconierul nemilos: instanța îl obligă să se uite la Bambi după gratii

Andreea Damian

Reese Witherspoon are o sosie și e chiar dublura ei din filme

Andreea Damian

Kate Middleton, inspirată de Meghan Markle? Apariția surprinzătoare a ducesei de Cambridge

Andreea Damian

Ce mult a slăbit Gina Pistol după naștere! A postat imaginile pe Instagram

Andreea Damian

Richard Gere s-a însurat în secret. Cum arată soția cu 33 de ani mai tânără decât el

Andreea Damian

Dorian Popa, tătic! Anunțul care i-a luat prin surprindere pe fani

Andreea Damian

Scrie un comentariu