Tabu
BEAUTYSlider

Greșeli pe care le facem atunci când avem grijă de conturul ochilor

Pielea din jurul ochilor este între cinci și zece ori mai subțire decât cea de pe restul feței, mai săracă în elastină și colagen și mai puțin poroasă, ceea ce o face mai predispusă la uscăciune și riduri. În plus, este într-o acțiune constantă, deoarece cei 22 de mușchi din jurul ochilor generează 1.000 clipiri zilnice.

Pielea din jurul ochilor este fragilă. Primele semne ale trecerii timpului și oboselii sunt vizibile de la vârsta de 25 de ani și de la această vârstă este important să se aplice un tratament specific pentru a răsfăța această zonă delicată care „este sensibilă mai ales la toate modificările noastre de rutină: lipsa somnului, oboseală, stres, ereditate sau probleme hormonale, circulatorii sau chiar retenție de lichide.

Folosim produse cosmetice specifice pentru îngrijirea acestei zone și s-au spus multe despre protocoalele de atenuare a pungilor, a cearcănelor pigmentate sau a ridurilor din colțul ochilor, dar în listă nu luăm în considerare lucrurile pe care le facem greșit atunci când folosim conturul pentru ochi. Experții în frumusețe spun că facem destul de multe greșeli și acestea sunt cele mai frecvente.

Nu curățați zona. Primul pas pentru a pune capăt cearcănelor și a avea grijă de zonă ar trebui să înceapă cu o curățare specifică care să nu afecteze sau să irite pielea și care să îndepărteze machiajul în profunzime. Pentru aceasta, este foarte important să nu uitați să vă demachiați înainte de a merge la culcare.

Folosiți crema hidratantă pe conturul ochilor. Este o zonă foarte sensibilă în care pielea este mai subțire decât restul feței, așa că are nevoie de îngrijire specializată care să includă produse formulate exclusiv pentru aceasta.

Aplicarea greșită a conturului. Există un singur mod corect de a aplica conturul ochilor: Aplicați produsul atingând din colțul exterior al ochiului spre nas, deasupra osului orbicular. Nu aplicați niciodată din canalul lacrimal până spre colțul exterior, întrucât trebuie să urmați direcția opusă ridului pentru a nu-l ajuta să fie vizibil mai mult.

Aplicați mult produs. Avantajele produselor cosmetice nu se multiplică dacă aplicăm mai multă cantitate. De fapt, este posibil să saturăm pielea și să provocăm acnee cosmetică prin înfundarea porilor.

Nu beți suficientă apă. Unul dintre principalii factori care determină accentuarea pungilor de sub ochi este faptul că nu vă hidratați suficient. Atunci când pielea pierde cantități mari de apă, pierde și componente precum elastina și colagenul, care sunt responsabile de menținerea elasticității și netezimii, motiv pentru care se formează pungi sub ochi.

Nu finalizați rutina cu yoga facială în timp ce aplicați produse cosmetice în fața oglinzii. Experții insistă asupra eficienței sale. Obiectivul său este de a tonifica și de a întări mușchii din zonă și de a lupta împotriva pleoapelor căzute.

ARTICOLE SIMILARE

Ce spune Smiley despre prima apariție televizată a Ginei Pistol, după o perioadă de pauză

Andreea Damian

HBO Max retrage filmul „Pe aripile vântului”, din cauza tensiunilor rasiale

Andreea Damian

Charlize Theron – Secrete de frumuseţe

Mesajul de suflet al lui Smiley pentru fiica sa, Josephine, care a împlinit un an

Andreea Damian

„Te mai afectează despărțirea de Cris?!” Vlad Gherman răspunde sincer la cea mai grea întrebare

Andreea Damian

Incearca machiajul cu gri pentru ochi albastri

realitatea

Scrie un comentariu