Tabu
HEALTH

Fructe și legume de primăvară. Ce să mănânci în martie, aprilie și mai

Pentru a profita la maximum de aromele fructelor și legumelor, este de preferat să consumi produse de sezon! TABU a enumerat fructele și legumele pe care le consumăm primăvara.

Spune „la revedere” citricelor, dovleceilor și supelor de iarnă, primăvara consumăm fructe și legume de sezon, proaspete, în culori frumoase: roșu, roz, verde, portocaliu. Sunt atât de multe încât este ușor să te răsfeți cu rețete de sezon delicioase.

Martie, aprilie, mai: ce legume mâncăm primăvara?

La începutul primăverii, găsim peste tot ridichile roz și sparanghel. Tarabele și rafturile supermarketurilor abundă, de asemenea, de dovlecei, anghinare, castraveți, salata roma, fasole, mazăre. Ne delectăm și cu morcovi, ceapă verde, cartofi noi, ciuperci, spanac, urzici, salată verde. Usturoiul, prazul și napii sunt mereu prezente pe tarabe. Din mai găsim vinete, fasole verde și rucola iar în iunie e rândul ardeilor să se alăture coșului cu legume de sezon.

Ridichile

Sursă de vitamina C și B9, ridichile sunt cu siguranță leguma vedetă a primăverii. De asemenea, sunt bogate în oligoelemente, minerale (calciu, potasiu, magneziu, seleniu, fosfor, fier, zinc și cupru) și fibre. Pentru a profita de toate aceste beneficii, consumă-le în salate sau smoothie-uri.

Anghinare

Pentru o cură detox, pariază pe anghinare! Datorită conținutului lor de cinarină, stimulează ficatul și vezica biliară. Acest polifenol are funcții depurative și diuretice. De asemenea, anghinarea este bogată în vitamina C, minerale (fosfor, potasiu, calciu) și fibre.

Care sunt fructele de primăvară?

Primăvara marchează revenirea papaya, rubarbei, pomelo, grepfrutului și căpșunilor în aprilie, fructul pasiunii, ananas, nectarine, piersici, pepene galben, roșii și prune în luna mai și cireșe, zmeură, smochine, caise și pepene verde în iunie.

Rubarbă

Minerale, minerale și minerale. Iată ce oferă rubarba: calciu, potasiu, fier și fosfor. De asemenea, i se acordă puteri antioxidante, vitaminele C, K, E, B1, B2, B3, B5, B6 și B9 și fibre.

Căpșunile

Sărace în calorii și bogate în apă, căpșunile sunt un fruct care potolește setea pe vreme caldă. De asemenea, sunt o sursă de antioxidanți, fibre, mangan și vitamine (C și B9). Căpșunile pot fi savurate în salate, precum și în smoothie-uri și plăcinte.

Roșii

Antioxidant, deshidratant, bogat în vitamina C, potasiu și bun pentru ficat, acest fruct este esențial pentru zilele însorite! În plus, sărac în calorii, îți permite să îți menții silueta.

ARTICOLE SIMILARE

TOPUL BOLILOR CARE VOR EXPLODA ODATĂ CU ÎNCEPEREA ȘCOLII

Andreea Damian

Acest aliment natural ar putea înlocui cafeaua de dimineață

Andreea Damian

Greșelile pe care să nu le faci niciodată atunci când ții post. Cele cinci reguli esențiale de la medicul Tudor Ciuhodaru

Andreea Damian

Canicula și efectele sale asupra sănătății

Andreea Damian

Care sunt șansele să rămâi însărcinată dintr-un ovul congelat

Andreea Damian

Top 3 ingrediente naturale benefice pentru ten si beneficiile produselor cosmetice bio

realitatea

Scrie un comentariu