Tabu
BEAUTY

Care este diferența între acidul poliglutamic și acidul hialuronic

Toate femeile își doresc o piele sănătoasă. Este important să ai grijă de pielea ta adoptând o dietă sănătoasă și protejând-o de factorii externi precum soarele și poluarea. Probabil știi importanța hidratării pielii.

Poți folosi creme hidratante pentru piele dar trebuie să știi ce conțin ele. Cremele hidratante conțin, în general, diverse ingrediente care se încadrează în trei categorii: umectanți, emolienți și ocluzivi, conform Medical News Today. O cremă hidratantă bună cu toate cele trei ingrediente este cea mai bună deoarece va avea „umectanți pentru a atrage umezeala, agenți ocluzivi pentru a reține umiditatea în piele și emolienți pentru a netezi spațiile dintre celulele pielii”.

În ultimii ani, acidul hialuronic a făcut furori în îngrijirea pielii. Multe mărci au venit, de asemenea, cu propriile lor seruri cu acid hialuronic sau au adăugat acest ingredient puternic în cremele lor hidratante pentru o hidratare suplimentară. Acidul hialuronic este un umectant care atrage și menține umezeala pe stratul superior al pielii pentru a o menține moale, plină și hidratată, conform Healthline. A fost ingredientul minune pentru tratarea pielii uscate, dar un nou ingredient pretinde a fi și mai hidratant, acidul poliglutamic.

„Este o peptidă solubilă în apă care este non-toxică, biodegradabilă și sigură pentru piele”, a spus Dr. Kiran Sethi pentru Elle. Acest ingredient mai puțin cunoscut seamănă cu acidul hialuronic, dar există câteva diferențe semnificative.

Acidul hialuronic apare în mod natural în organism, în timp ce acidul poliglutamic nu

Acidul hialuronic este un ingredient hidratant popular folosit în multe produse de îngrijire a pielii, dar știai că este prezent și în corpul nostru? Potrivit Healthline, acest ingredient natural este responsabil pentru structura pielii tale. Aplicarea acidului hialuronic pe piele o face să pară extra hidratată și sănătoasă.

Pe de altă parte, corpul nostru nu își produce propriul acid poliglutamic. De fapt, provine dintr-un aminoacid numit acid glutamic. „Acidul poliglutamic este creat atunci când o mulțime de molecule de acid glutamic sunt legate între ele”, a declarat pentru Byrdie cercetătorul Michelle Wong de la Lab Muffin Beauty Science. Este obținut din boabe de soia fermentate pentru a fi folosit în îngrijirea pielii.

Acidul poliglutamic reține mai multă umiditate decât acidul hialuronic

S-ar putea să fi auzit de capacitatea incredibilă a acidului hialuronic de a-ți hidrata pielea, dar știai că poate menține „de 1000 de ori greutatea sa în apă”? De aceea pielea ta arată și se simte incredibil de hidratată după ce îl folosești. Dar acidul poliglutamic este un umectant mai puternic decât acidul hialuronic, deoarece poate reține și mai multă umiditate.

Unii specialiști susțin că poate reține de 10 ori mai multă apă decât acidul hialuronic, ceea ce este foarte impresionant.

Acidul poliglutamic are molecule mai mari decât acidul hialuronic

Atât acidul poliglutamic, cât și acidul hialuronic au beneficii anti-îmbătrânire incredibile, deoarece îți hidratează pielea atrăgând și ținând apă, dar nu au aceeași dimensiune. Acidul poliglutamic poate reține mai multă umiditate, deoarece are o dimensiune mai mare decât acidul hialuronic. Datorită dimensiunii sale, acționează și ca un ocluziv formând un strat protector pentru a minimiza pierderea de apă prin piele. Deoarece este mai mare ca dimensiune, dermatologul Hadley King a declarat pentru Refinery29  că „nu pătrunde la fel de adânc în piele” în comparație cu acidul hialuronic.

ARTICOLE SIMILARE

Îngrijirea pielii: 6 produse de evitat atunci când vă expuneți la soare

Andreea Damian

Șase sfaturi pentru a-ți păstra „strălucirea” verii până târziu în toamnă

Andreea Damian

Elena de la Mandinga, despre COȘMARUL vieții ei: ” Am un STAFILOCOC. “Ma gandesc sa fac transplant de piele”

Andreea Raicu si-a schimbat look-ul! Uite cum arata roscata

realitatea

Nefertiti… contemporană

realitatea

Două greșeli frecvente de machiaj care te fac să pari obosită

Andreea Damian

Scrie un comentariu