De la aperitiv la desert, ne bucurăm de rețete sănătoase de primăvară, care se prepară rapid.
Pentru a ne umple cu fibre, vitamine și minerale, consumul de legume este esențial. Primăvara, mizăm pe produsele de sezon disponibile și anume sparanghel, mazăre, anghinare, napi, spanac, roșii, căpșuni, rubarbă. Pentru a le pregăti, evităm gătirea lor în ulei mult. În schimb, le coacem la cuptor sau le pregătim la abur, cu condimente și ierburi.
De asemenea, amintiți-vă să le consumați cu o sursă de proteine precum puiul, curcanul, peștele; și un amidon. Pentru că vine vara nu trebuie să elimini carbohidrații din farfurie, dimpotrivă. Dacă ne putem lipsi de zaharuri simple, carbohidrații complecși sunt esențiali pentru organism. Gândește-te din nou, o farfurie sănătoasă este mai presus de toate o farfurie echilibrată, care te face să mănânci. Deci, nu se pune problema să sari peste cereale, care sunt și ele bogate în nutrienți.
În cele din urmă, în ceea ce privește desertul, facem loc căpșunilor și rubarbei. Mai ales că aceasta din urmă este prezentă doar din aprilie până în iulie pe tarabe, așa că este momentul perfect pentru a o găti.
Un meniu sănătos și rapid
Nu este nevoie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a crea un meniu sănătos și de sezon. Este suficient, din start, să alegi rețetele potrivite. Salatele si tartarele sunt ideale, este suficient să tai și să combini ingredientele. Poți, de asemenea, găti paste, care, contrar credinței populare, își au locul perfect într-un meniu echilibrat, dacă sunt însoțite de legume și proteine.
În fine, ouăle excelează în domeniul preparatelor rapide de preparat. Nu necesită mai mult de 3 minute de preparare. Combină-le cu fasole verde prăjită și leguminoase și obții o masă completă în mai puțin de 10 minute.