A te menține hidratat este foarte important, deoarece deshidratarea poate duce la probleme ale pielii, dureri de cap și crampe musculare. Dar să bei apă plată nu este singura modalitate de a obține hidratarea atât de necesară. Există anumite fructe și legume care conțin atât de multă apă încât practic îți consumi apa în timp ce te bucuri de o masă gustoasă.
Nu este nimic mai plăcut decât să mănânci vara un coș mare de fructe sau salată și de aceea am creat o listă cu fructele și legumele cu cel mai mare conținut de apă.
Mango
Conținut de apă: până la 83%
Informații nutriționale: Sunt foarte bogate în potasiu, vitamina A, beta-caroten și vitamina C.
Afine
Conținut de apă: până la 84%
Informații nutriționale: Sunt foarte bogate în potasiu, vitamina A, vitamina K și fosfor.
Ananas
Conținut de apă: până la 86%
Informații nutriționale: Sunt foarte bogate în potasiu, magneziu, vitamina C, acid folic și vitamina A.
Portocală
Conținut de apă: până la 88%
Informații nutriționale: Sunt foarte bogate în fibre, potasiu, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva bolilor.
Nectarine și pere asiatice
Conținut de apă: până la 88%
Informații nutriționale: Perele asiatice sunt foarte bogate în potasiu, în timp ce nectarinele conțin cantități bune de vitamina A, potasiu, beta-caroten și fosfor.
Cantalup (pepene galben)
Conținut de apă: până la 90%
Informații nutriționale: O cană de pepene galben conține 2 grame de fibre și este foarte bogată în vitamina A, care întărește sistemul imunitar.
Căpșuni
Conținut de apă: până la 91%
Informații nutriționale: Sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamina C, acid folic și mangan.
Pepene verde
Conținut de apă: până la 92%
Informații nutriționale: Sunt bogate în vitamina A, vitamina C, magneziu și antioxidanți puternici, inclusiv licopen.
Dovlecel
Conținut de apă: până la 94%
Informații nutriționale: Sunt bogate în vitamina C, deoarece o cană conține 35% din cantitatea zilnică recomandată.
Castraveți și salată verde
Conținut de apă: castraveții are până la 95% și salata verde până la 96%
Informații nutriționale: Castraveții au un conținut foarte scăzut de calorii și oferă cantități mici de vitamina K, potasiu și magneziu. Salata verde este foarte bogată în acid folic, care este foarte benefic pentru femeile însărcinate și are, de asemenea, cantități mari de vitamina K și vitamina A.