Tabu
HEALTH

Ce încearcă să-ți spună acneea de pe 8 părți ale corpului despre obiceiurile tale de viață

Acneea poate determina cu adevărat ce s-a întâmplat cu corpul tău și ce probleme de sănătate poți avea. Dar, în majoritatea cazurilor, totul este cauzat de chestiuni foarte simple legate de stilul de viață, care pot fi schimbate cu ușurință imediat.

Important este să ne dăm seama ce a declanșat un alt coș și ce putem face astăzi pentru a preveni să apară altul în viitor.

1. În jurul gurii

Acneea din jurul gurii poate apărea dacă pielea din această zonă este iritată sau atinsă frecvent, de exemplu, de un telefon mobil sau de alte obiecte, cum ar fi cablurile de la căști sau instrumentele muzicale. Diferite produse cosmetice și produse faciale ar putea fi, de asemenea, cauza. La fel și hormonii și genetică.

În primul rând, dacă apare frecvent, consultați un dermatolog care vă va găsi un tratament adecvat care să vă fie potrivit. Dar, în orice caz, este întotdeauna mai bine să o preveniți decât să o vindecați. Așadar, faceți o rutină de curățare a pielii cu un produs de curățare blând de două ori pe zi. Folosiți produse de machiaj etichetate ca „non-comedogenic” (care nu înfundă porii) și fără ulei și încercați să evitați să vă atingeți fața.

2. Pe nas

Nasul nostru este una dintre cele mai comune zone ale feței unde se dezvoltă acneea. Se datorează faptului că porii săi sunt de obicei mai mari, ceea ce face mai ușor ca murdăria și bacteriile să îi înfunde. În plus, pielea de aici este și mai grasă și, în consecință, mai vulnerabilă la acnee.

Acneea nasului poate fi declanșată de dietă, stres și anumite medicamente. Uneori poate fi un semn al unor probleme de sănătate subiacente mai grave. Dar cea mai frecventă cauză este igiena deficitară. Așa că este întotdeauna bine să adăugați puțin ulei de arbore de ceai în rutină, care este un tratament foarte blând și eficient împotriva acneei, sau sulfacetamidă de sodiu și sulf care va împiedica înmulțirea bacteriilor de pe piele. În cazuri foarte severe, consultați un dermatolog.

3. Pe frunte

Factorul semnificativ aici este același – o creștere a producției de ulei pe piele. Dar uneori, este greu să-ți dai seama de ce se întâmplă. Mai ales dacă nu iei anumite medicamente și nu este vorba despre hormoni sau stres. Este interesant de știut că părul nostru poate fi sursa acneei pe frunte.

Dacă nu îl spălați suficient de des sau dacă părul este gras, uleiul poate ajunge pe frunte și poate înfunda porii. Diferite produse de îngrijire a părului pot fi, de asemenea, cauza, deoarece acestea conțin adesea unt de cacao sau ulei de nucă de cocos și vă pot lăsa pielea foarte grasă. O curățare blândă poate rezolva această problemă. Dacă nu ajută, încercați să evitați orice produs pentru păr gras și doar spălați-vă părul mai des.

4. Maxilar și gât

Acneea, în general, poate fi hormonală, dar nu întotdeauna. Când anumite niveluri de hormoni se modifică, poate duce la creșterea hormonilor androgeni – factorul comun care contribuie la acneea la adulți. Dar există unele zone care sunt adevărați indicatori ai fluctuațiilor hormonale și includ maxilarul și gâtul nostru.

Este complet în regulă dacă au loc fluctuații în timpul ciclurilor menstruale. Poate fi cauzată și de administrarea de medicamente precum contraceptivele. În cazurile severe, poate fi o afecțiune medicală, dar de cele mai multe ori o curățare non-comedogenă, o cremă hidratantă și un tratament pentru acnee pot rezolva problema. La fel, și utilizarea adecvată a protecției solare.

5. Pe obraji

Acneea obrajilor este, de asemenea, o problemă foarte frecventă, mai ales acum că avem cu toții telefoane mobile. Da, nu doar atingerea faței, ci chiar și o simplă conversație telefonică poate provoca apariția unor coșuri în această zonă. Telefoanele răspândesc bacteriile. La fel și fețele de pernă și cearșafurile murdare și alte obiecte care vin în contact cu pielea.

Acneea obrajilor poate fi hormonală. Dar este mult mai posibil ca aceasta să fie cauzată de anumite obiceiuri de stil de viață. Așa că de data aceasta, totul poate fi rezolvat prin câteva modificări simple. Cum ar fi să vă ștergeți telefonul înainte de fiecare utilizare și să nu-l duceți în niciun loc germinat, cum ar fi baia. Schimbarea fețelor de pernă și a cearșafurilor în fiecare săptămână este, de asemenea, o idee bună.

6. Pe spate

Acneea de pe spate poate fi o simplă alergie la creme de protecție solară, hidratantă, creme de corp, uleiuri de masaj și ceară. De asemenea, poate fi cauzată de transpirația noastră, care se amestecă cu uleiul și toxinele de pe piele și înfundă porii. De aceea, un duș rapid după antrenament este atât de important. Și o spălare adecvată a spatelui este o necesitate.

Hainele, păturile și pernele murdare pot deveni și ele o cauză majoră a acneei pe spate. Hainele care sunt prea strâmte sunt, de asemenea, o idee proastă. Nu lasă pielea sa respire, ceea ce poate provoca iritații și, în consecință, coșuri pe spate. Dacă nu există o cauză exterioară evidentă, este mai bine să acordați atenție dietei și să verificați dacă primiți suficienti nutrienți. Stresul ar putea fi cauza și aici.

7. Pe picioare

Acneea este în principal rezultatul bacteriilor, sebumului și celulelor moarte ale pielii prinse în foliculii de păr și înfundarea porilor. Conduce la inflamație și, pe picioare, este în întregime o problemă fizică. Este de obicei cauzată de frecarea unor echipamente atletice de piele sau de îmbrăcămintea sau de lenjeria de corp care sunt prea strâmte.

Atenție. Oamenii pot confunda adesea acneea de pe picioare cu afecțiuni similare cu foliculita, eczema sau keratoza pilară. Deci, dacă există mâncărime și e dureroasă, este mai bine să consultați un medic.

8. Pe piept

Acneea de pe piept se dezvoltă din aproape aceleași motive ca și pe spate și picioare. De exemplu, dacă aveți pielea sensibilă, detergenții aspri de rufe vă pot înfunda și irita foliculii de păr. Prin urmare, este mai bine să alegeți produse hipoalergenice fără sulfat și fără parfum.

Purtarea de îmbrăcăminte prea strâmtă sau care nu permite pielii să respire în timpul antrenamentului fizic poate prinde transpirația, uleiul și bacteriile în porii pielii. Acest lucru se poate întâmpla și ca urmare a utilizării anumitor loțiuni de corp care conțin ingrediente care blochează porii.

ARTICOLE SIMILARE

Cafeaua de după-amiază ne tulbură într-adevăr somnul?

Andreea Damian

Rezultatele alarmante ale unui studiu privind consumul de iaurt

Andreea Damian

Un studiu medical sugerează că muzica poate ajuta la dezvoltarea creierului bebelușilor prematuri

Andreea Damian

7 smoothie-uri perfecte pentru sezonul primavara-vara

realitatea

Mai puțin de zece minute de introspecție în șase pași spre fericire

realitatea

Obiceiul aparent sănătos pe care mulți oameni îl fac acasă și care crește riscul de cancer

Andreea Damian

Scrie un comentariu