Tabu
HEALTH

Motivul neașteptat pentru care n-ar trebui să-ți periezi dinții mai mult de două ori pe zi

Dacă ne dorim o igienă orală bună și dinți și gingii sănătoase, medicii stomatologi recomandă să ne periem dinții în mod regulat. Dar poate fi, de asemenea, posibil să fii prea sârguincios în ceea ce privește îngrijirea dentară și să cazi în greșeala periajului excesiv.

Periajul dinților de mai mult de două ori pe zi poate face mai mult rău decât bine, deoarece poate deteriora dinții și poți obține exact opusul efectului dorit.

Iată pericolele spălării pe dinți prea des!

Dinții tăi se pot păta.

Smalțul este un strat subțire care îți acoperă și-ți protejează dinții. Deși smalțul este cel mai dur țesut din corpul uman, acesta poate fi totuși deteriorat cu ușurință. Dacă te speli prea des pe dinți, poți deteriora smalțul. Dacă smalțul tău se distruge, dentina, cel de-al doilea strat al dinților, ar putea începe să se păteze. Dentina este de culoare galbenă, așa că dacă smalțul tău este deteriorat, dinții tăi pot deveni și ei galbeni.

Poate provoca sensibilitate dentară.

Un alt efect secundar al deteriorării smalțului este sensibilitatea crescută a dinților. Mâncatul și consumul de alimente și băuturi calde și reci sau orice este foarte acid sau chiar dulce poate declanșa reacții dureroase. Pentru a rezolva această problemă, poți să-ți schimbi pasta de dinți, să-ți periezi dinții mai ușor și să faci acest lucru doar de două ori pe zi.

S-ar putea să începi să ai mai multe carii.

Deși de obicei ne spălăm dinții în mod regulat pentru a preveni cariile dentare, periajul prea des poate duce la exact opusul rezultatului dorit. Dacă-ți perizi dinții de mai mult de două ori pe zi pentru o perioadă mai lungă de timp, poți uza nu numai smalțul, ci și dentina. Cariile, dacă nu sunt tratate rapid, pot duce chiar la infecții și la pierderea dinților.

Poate provoca retragerea gingiilor și inflamarea.

Un alt simptom al periajului prea des este deteriorarea gingiilor. Gingiile tale pot deveni roșii, inflamate și umflate. Acest lucru poate provoca chiar sângerare și poate deveni foarte dureroasă. Retragerea gingiilor poate expune, de asemenea, rădăcinile dinților la infecții și carii.

Ce să faci în loc să periezi prea des dinții

Majoritatea oamenilor care se spală prea des pe dinți o fac în speranța unei igiene orale mai bune și a unor dinți mai sănătoși și mai albi. Dar există alte câteva alternative la periajul excesiv. Includerea aței dentare și a apei de gură în rutina ta este foarte importantă și poate oferi rezultate mult mai bune.

Pe lângă spălatul pe dinți dimineața și seara, ppți folosi și apă de gură de două ori pe zi. Este important să folosești ața dentară încet și bine cel puțin o dată pe zi. Dacă vrei ca dinții tăi să se simtă curați pe parcursul întregii zile, poți mesteca gumă de mestecat fără zahăr după masă.

ARTICOLE SIMILARE

Regimul alimentar disociat pe intelesul tuturor

realitatea

Alimente care pot reduce stresul

Andreea Damian

Cură cu magneziu: 6 lucruri de știut înainte de a o începe

Andreea Damian

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

Andreea Damian

Modurile curioase în care pielea îți influențează sănătatea

Andreea Damian

„Pandemia” de halitoză – un efect secundar neplăcut al purtării măștilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu