Tabu
CULTURE

Ce carte i-ai recomanda unui puști de 10 ani?




Printre regretele literare care nu-mi dau pace se numără și acela că în copilărie nu m-am bucurat de anumite cărți. Totuși nu mă dau bătută și din când în când citesc câte un roman pe care ar fi trebuit sa îl citesc în jurul vârstei de 10 ani. Nu demult am citit Micul Prinț, Singur pe lume și Poveste fără sfârșit și, cu mâna pe inimă vă spun că sunt unele dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit.

Ok, cu Micul Prinț am micile mele rețineri, dar asta nu mă împiedică să îmi doresc să o fi citit atunci. Multe dintre cititoarele Tabu sunt mame și poate și-ar dori să-și vadă pruncii petrecându-și timpul citind. în zilele astea e un picut cam greu să-ți convingi copilul să deschidă o carte, dar dacă știi să o alegi pe cea potrivită, care să îi deschidă apetitul, ai mari șanse să fi cea căreia îi va datora pasiunea pentru citit. Iată mai jos câteva recomandări de prin blogosferă:

Suzi e de părere că orice carte fantastică i-ar fi pe plac unui puști de 10 ani. “Lord of the Rings, Harry Potter, pentru că e o lume fascinantă, debordează de imaginație și i-ar deschide apetitul pentru lectură, plus i-ar dezvolta limbajul cu niște termeni deosebiți în elfă sau vrăjitorie.”

Feeria : “Un yankeu la curtea regelui Arthur (Mark Twain). Am descoperit-o pe la 10 ani și mi-a plăcut amestecul de fantastic și de umor.”

Bianca îl reîntoarce în lumea poveștilor și îi recomandă “neaparat Vrăjitorul din OZ pentru că nu există o vârstă mai potrivită pentru a-l gusta. Apoi va fi prea târziu.”

Bughi Mambo are în gând aceeași carte ca și mine: “Povestea fărpsfarșit de Michael Ende. Le-o recomand si adultilor care n-au citit-o inca. E o poveste minunata – dar cred ca merge numai la un copil care are deja gustul cititului si nu numara paginile.”

Boladenieve “Ultima licornă a lui Peter Beagle. Pentru că poate fi citită și ca un basm. Dar e un basm spus inteligent. pe care îl va putea reciti și la 20, și la 30 și la 70 de ani.

Fleurdulys  le-ar da copiilor sa citească “Cuore, inima de copil (Edmondo de Amicis). E tristă și frumoasă, dacă ar fi citit-o toți oamenii când erau mici, poate că lumea ar arăta altfel.”

Xelomon spune că Tarzan, l-ar învăța “că umanitatea, demnitatea și noblețea există în oameni de la naștere, alături de generozitate, sinceritate și bun-simț. și dacă i-a placut, să citească și Heidi, fetița munților!”

Bacchante decretează că un copil de 10 ani ar trebui neapărat să bifeze “Winnetou (Karl May). Pentru că nu ai voie să-ți trăiești copilăria fără să citești cartea asta.”

Iar eu pe lângă Poveste fără sfârșit, i-aș recomanda și Oscar și tanti Roz. Pur și simplu pentru că e atât de inocentă încât doar un copil poate pricepe acea puritate.

Dreaming Jewel , deși comic, trist de adevărat: “Gramatica limbii române, frate! Ca să nu ajungă și generația asta să absolve facultatea și să scrie “ști”, aț-i” și celelalte chestii pentru care eu nu le-aș elibera diplomele.”

Mai multe recomandari găsiți pe tomatacuscufita.com

ARTICOLE SIMILARE

Si “cel mai mizerabil om de televiziune” e…

ROMÂNIA dă liber la ucis ciocârliile pentru restaurantele de lux

Dora Constantinovici

A început un nou sezon MasterChef, după o absență de doi ani

Andreea Damian

Festivalul Naţional de Improvizaţie | Ateliere susţinute de reputaţi traineri străini

Andreea Damian

Trupa Divertis revine pe scenă după 15 ani

Andreea Damian

Paula Abdul renunta la AMERICAN IDOL

realitatea

7 comentarii

Scrie un comentariu