Tabu
HEALTH

Rețete de Paște. De ce să pui bere la friptura de miel. Și marii bucătari fac asta

Pe 16 aprilie e Paștele ortodox și gospodinele și-au pregătit deja lista de cumpărături pentru a găti preparate pe care le vor așeza pe masa de Paște. Și cum friptura de miel e nelipsită de pe masa multor români, ele caută trucuri inedite pentru a obține un preparat mai gustos.

Dacă nu ai încercat niciodată să pui bere în friptura de miel, acum e momentul potrivit. Pe lângă ingredientele și condimentele obișnuite, se recomandă să adăugați și bere, deoarece aceasta ajută carnea să fie mai fragedă și îi dă un gust deosebit. Și marii bucătari fac asta.

Rețetă de friptură de miel cu bere

Ingrediente:

carne de miel;
condimente, după gust;
bere;
iaurt gras sau lapte.

Mod de preparare:

Carnea de miel se ține peste noapte în lapte sau iaurt gras, după preferință. Se scoate a doua zi și se spală foarte bine, în mai multe ape, până nu mai rămân urme albe.

Se condimentează cu condimentele alese, dar de obicei se pune rosmarinm cimbru uscat, muștar boabe, piper și chimen. Mielul se pune în cuptor și se toarnă peste el bere. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. După ce carnea este aproape făcută, temperatura se scade cu 10 grade. Friptura se stropește din când în când cu sosul din tavă.

Se scoate și se lasă la răcit și este gata de servit. Se poate mânca cu legume sau alte garnituri.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Primul vaccin nazal anti-Covid-19, testat pe oameni

Andreea Damian

De ce e bine să ții peste noapte o lămâie tăiată în camera unde dormi

Andreea Damian

Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

Andreea Damian

Cum te protejezi de efectele razelor UV

Andreea Damian

TOP 10 fructe și legume vedete în luna septembrie

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi despre postul intermitent

Andreea Damian

Scrie un comentariu