Gratarele sunt un element esențial în bucătăria de vară, curte sau grădină, oferind o modalitate excelenta de a găti alimente în aer liber. Atunci când vine vorba de grătare, există mai multe opțiuni la care poți apela, însă azi vom discuta despre două dintre ele – grătarele electrice și cele pe gaz.
În acest articol, vom explora avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și te vom ajuta să decizi care este cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale.
Gratarele electrice
Gratarele electrice sunt alimentate de obicei de la o priză obișnuită și sunt ușor de utilizat. Unul dintre avantajele majore ale grătarelor electrice este că acestea încălzesc rapid și sunt gata de utilizat în câteva minute. Al doilea aspect pozitiv demn de menționat este faptul că pot fi amplasate chiar și pe balcon sau într-un spațiu exterior de dimensiuni mici. Un gratar electric este ușor de curățat, deoarece nu produce fum sau alte reziduuri. În plus, oferă o reglare precisă a temperaturii, ceea ce ajută la o preparare constantă și corespunzătoare a cărnii și legumelor.
Cu toate acestea, un minus al grătarelor electrice este că acestea pot da un gust diferit alimentelor, decât cel produs de traditionalul gratar pe lemne. Asta pentru ca nu produc fum. De asemenea, acestea pot fi mai puțin potrivite pentru persoanele care doresc să gătească cantități mai mari de alimente sau care doresc să le gătească pe toate în același timp, un gratar gradina electric fiind mai mic decât alte tipuri de grătare.
Gratarele pe gaz
Grătarele pe gaz sunt alimentate de obicei cu butelii de gaz sau cu o conexiune la conductă de gaz. Ele sunt ideale pentru persoanele care locuiesc la casă și care doresc să gătească alimente în aer liber în mod regulat. Un avantaj major al grătarelor pe gaz este că faptul că produc fum și pot oferi un gust autentic și mai plin de savoare preparatelor.
Acestea sunt, de asemenea, mai potrivite pentru gătitul unor cantități mai mari de alimente sau pentru gătitul mai multor alimente în același timp, deoarece grătarul este mai mare decât cel de pe un grătar electric si, de multe ori, vine cu grilaje suplimentare care facilitează procesul de gătit.
Cu toate acestea, grătarele pe gaz pot fi mai dificil de controlat, deoarece temperatura poate varia în funcție de presiunea gazului, vânt și alți factori externi. De asemenea, acestea pot avea un preț mai ridicat decat cele electrice, datorită funcțiilor multiple, dar și dimensiunii.
Indiferent de ce alimente preferi în mod obișnuit, un gratar electric sau pe gaz te poate ajuta să le gătești mai sănătos și mai rapid!
Atât grătarele electrice, cât și cele pe gaz sunt ideale pentru a găti o masă delicioasă în aer liber, fie în curte, pe terasă sau chiar pe balcon. Cele mai importante diferențe între cele două sunt modul de alimentare și spațiul de gătit. În timp ce grătarele pe gaz îți oferă mai mult loc pentru alimente, cele electrice sunt ideale pentru tine dacă spațiul exterior de care dispui este limitat.
Sursa: Tabu.RO