Tabu
BEAUTY

Acneea din cauza soarelui: gesturile care trebuie făcute înainte de plajă în rutina de frumusețe pentru a o evita

Soarele are multe beneficii, cum ar fi un ten bronzat, păr strălucitor sau un plus de energie. Pe scurt, nu putem decât să apreciem. Cu toate acestea, vine și cu propriul său set de dezavantaje, cum ar fi mai multă transpirație, arsuri solare și coșuri. 

Ai observat vreodată apariția unei erupții de acnee în lunile de primăvară și vară? Acest fenomen este destul de comun.

Care sunt cauzele apariției acneei vara? În rubricile Byrdie, dr. Nazanin Saedi, un dermatolog american, explică că efectele soarelui și căldurii pot duce la inflamarea pielii. Adăugați la această transpirație care înfunda porii și obțineți acneea. Acest lucru nu este inevitabil și există multe soluții.

Cum să oprești coșurile vara?

Nu degeaba profesioniștii vă sfătuiesc să vă schimbați rutina de înfrumusețare pe măsură ce primăvara se apropie și este valabil și când vara este pe drum. Pentru a încetini, a preveni sau a scăpa de acneea de vară, iată ce trebuie să faceți.

Schimbați crema hidratantă de iarnă cu o cremă mai ușoară

Dr. Lian Mack, un dermatolog american, recomandă mai întâi să schimbați crema hidratantă de iarnă, care este în general mai bogată și mai groasă, cu o cremă hidratantă mai ușoară, cum ar fi un gel hidratant sau o cremă pe bază de apă. Potrivit expertului, multe dintre aceste produse nu conțin ulei mineral și sunt non-comedogenice, ceea ce reduce riscul de înfundare a porilor și a coșurilor.

Folosiți produse de îngrijire și machiaj fără ulei

Dr. Lian Mack recomandă, în general, să nu abuzați de produsele de îngrijire a pielii sau de machiaj care conțin uleiuri, chiar și pentru cremele de protecție solară. Dacă simțiți că crema de protecție solară vă înfundă porii, probabil că ingredientele din ea sunt pe bază de ulei! Cu toate acestea, cei doi experți insistă asupra importanței aplicării lui în fiecare zi, indiferent de vreme. „Pacienții cu piele predispusă la acnee ar trebui să aibă grijă deosebită pentru a evita arsurile solare, care pot usca pielea, pot duce la creșterea producției de sebum și, prin urmare, pot provoca mai multe erupții”, precizează dr. Nazanin Saedi. Așadar, apelează la creme minerale, fără ulei.

Atenție la clor

Dacă intenționați să faceți scufundări în piscină în următoarele câteva săptămâni, aveți grijă, această apă nu este cea mai bună prietenă a pielii. Într-adevăr, conține clor, o substanță antibacteriană și esențială. Dr. Nazanin Saedi a explicat că, dacă proprietățile acestui produs pot ajuta la reducerea acneei, totuși, nu trebuie abuzat, cu riscul de a agrava situația.

Într-adevăr, clorul ar putea ajunge să-ți usuce pielea, ceea ce va produce mai mult sebum și care va sfârși cu pori înfundați și… coșuri. Dr. Nazanin Saedi recomandă, așadar, hidratarea pielii între fiecare înot pentru a avea grijă de ea.

Nu ignorați exfolierea pielii

Nu în ultimul rând un sfat: nu uitați să vă exfoliați pielea cu un exfoliant chimic. Dr. Lian Mack recomandă să o faceți cel puțin o dată pe săptămână și dr. Nazanin Saedi spune să o faceți cu acid glicolic. „Acest lucru va ajuta la hiperpigmentare și va permite produselor dumneavoastră să pătrundă mai bine”, spune ea. Ea adaugă că poate fi luat în considerare și un demachiant pe bază de acid salicilic, pentru a desfunda porii, în special. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Drama Monicai Anghel! Si-a facut liposuctie, dar a intrat in depresie si a vrut sa se sinucida

Cum a slabit Elena Gheorghe 10 kg in 6 saptamani: “Tata ma alinta ‘grasuta'”

Bianca Ionita vorbeste despre tratamentul care o ajuta sa slabeasca

Sisley – cosmetice inspirate de natură

realitatea

Inna, neepilată în videoclipul cu J Balvin!

Cum realizezi un machiaj rezistent la căldură?

Andreea Damian

Scrie un comentariu