Tabu
HEALTH

Ce mâncăm în caz de caniculă

Pentru a elimina de tot riscul deshidratarii, optati pentru alimente bogate in apa, in special fructe si legume. Mizati mai ales pe rolul castravetilor si al frunzelor de salata care sunt legumele cele mai bogate in apa, dar, de asemenea, in randul legumelor recomandate pentru consum pe timp de canicula se numara rosiile si dovleceii.

In ceea ce priveste fructele, cele mai bune de consumat sunt pepenele rosu, pepenele galben, piersica, capsunile si altele.

Carnea de peste alb este o alegere buna pe timp de caldura puternica.

Pentru a va racori, puteti alege un sorbet racoritor, care este mai putin caloric decat o inghetata obisnuita.

Smochinele – acest fruct delicios in oricare dintre formele sale (negru, verde sau gri) este bogat in vitamine, antioxidanti, fibre si minerale care contribuie la preventia diferitelor boli. Originara din Asia, smochina este cultivata de doua ori pe an, in iulie si la sfarsitul toamnei. Profitati, deci, si savurati-o in tarte, dulceata, in forma naturala, dupa preferintele dumneavoastra.

Mazarea – dupa altitudinea la care este cultivata, aceasta ar putea fi consumata toata vara. Insa in luna iulie este cea mai buna, pentru ca aceasta creste in umiditate, inainte de a fi cele mai puternice calduri.

Piersicile – acest fruct poate fi consumat pe tot parcursul verii, insa in luna iulie este cel mai zemos. Alegeti piersicile tari, insa care sa fie totodata si bine coapte.

Rubarba – bogata in fibre, antioxidanti si vitamine, rubarba apare in anotimpul de primavara, insa poate fi consumata pe tot parcursul verii. Nu uitati sa mancati doar tulpina, nu si frunzele, care sunt toxice. Compot, dulceata, tarta, rubarba poate inlocui toate sosurile desert.

Alimente mai puțin recomandate în timpul caniculei

Corpul se incalzeste destul de mult incat nu este nevoie sa il faceti sa munceasca si in timpul digestiei. Deoarece termometrul depaseste 30 de grade Celsius, evitati sa consumati carne bogata in grasimi animale, preparata la gratar sau prajita in ulei, deoarece este dificil de digerat in toate formele sale.

Protejati-va de unele fructe si legume cu proprietati diuretice, cum ar fi mararul, anghinarea sau sparanghelul. In zilele de canicula, corpul nu are nevoie sa piarda apa, ci sa se deshidrateze.

Glucidele sunt putin recomandate, deoarece sunt greu de digerat. Daca sunteti gurmanzi, renuntati la bomboane, prajituri si produse de patiserie. In plus, silueta va avea de castigat datorita acestui fapt.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum să slăbești fără să simți că urmezi o dietă?

Andreea Damian

Medicii sunt îngrijorați: o boală produsă de un gândac provoacă infarct

Andreea Damian

Femeile care se trezesc devreme sunt mai puțin predispuse la depresie

Andreea Damian

Dacă n-ai băut apă de la robinet zilele astea – fie ești cu PSD-ul, fie paranoic

Dora Constantinovici

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rutina ta de baie și cum să le combini

realitatea

Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

realitatea

Scrie un comentariu