Tabu
CULTURE

România, destinația de basm în care Netflix adoră să filmeze producții de Crăciun, potrivit The Sun

Crăciunul bate la ușă și curând ne vom ghemui în fața televizorului ca să ne uităm la filme de sărbătoare. Există o mare probabilitate să vedem o mulțime de scene filmate în România. 

Printre producțiile care au valorificat peisajele impresionante pe care le oferă România se numără seria Christmas Prince de la Netflix, din care s-au produs trei filme, scrie The Sun.

Și Hallmark a folosit România pentru mai multe dintre filmele sale, printre care „Crăciun la palat”, „Un Crăciun regal”, „O coroană de Crăciun”, „O prințesă de Crăciun” și „Royal Matchmaker”.

Pe lista obiectivelor care-i atrag pe regizori se află numeroasele castele din România. Palatul Snagov și Castelul Peleș apar în multe dintre filmele menționate anterior.

Ce îi atrage pe regizori la Palatul Snagov? „Are fântâni fermecătoare și o grădină formală, plus o casă de oaspeți. Atunci când există un strat de zăpadă, devine un tărâm al minunilor de iarnă – decorul perfect pentru filmele romantice Hallmark”, scrie travelawaits.com.

Același site are argumente laudative și pentru Castelul Peleș.

„Fațada Castelului Peleș este decorată cu picturi murale colorate și lemnărie complexă care îi conferă un aer de fantezie capricioasă. Nu este de mirare că Hallmark a ales această locație prin excelență ca decor pentru mai multe dintre filmele sale”, arată travelawaits.com.

În filmele de Crăciun a apărut și Castelul Bran, pe care producătorii l-au ales pentru caracteristicile sale impresionante și „capricioase”.

Și Bucureștiul a fost scena multor filme. Atmosfera din capitala României a fost surprinsă în „Crăciunul la Palat” și „Prințul Crăciunului”.

Palatul Cotroceni a fost folosit pentru scenele din interiorul reședinței regale fictive Aldovian din Prințul Crăciunului.

„Mai multe camere și săli de la Cotroceni, inclusiv scara monumentală, au fost folosite pentru a filma scenele care au loc în reședința nobiliară din Aldovia”, scrie Atlas of Wonders.

Diverse scene au fost filmate și în Ateneul Român, „o sală de concerte din mijlocul Bucureștiului” și în Parcul Herăstrău, „care arată deosebit de Crăciun când este acoperit de zăpadă”.

Castel Film, compania românească de producție care se află în spatele multor filme, a explicat de ce orașul este atât de ofertant pentru filmele de Crăciun.

„De-a lungul anilor, Bucureștiul a devenit o locație de filmare pentru filmele de Crăciun (…) Unitățile și arhitectura neoromânească a Bucureștiului îmbogățesc atracția vizuală a filmelor. Orașul București găzduiește, de asemenea, o varietate de interioare clasice care sunt utilizate pe scară largă în filme”, arată casa de producție, citată de The Sun.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Thievery Corporation, intre multiculturalism si cenzura

realitatea

Sărbătoritul zilei de 12 mai

realitatea

Basistul trupei Maroon 5 a părăsit temporar grupul

Andreea Damian

Leonard Cohen – concert la București, pe 21 septembrie

realitatea

Cinci capodopere scrise de femei

realitatea

Scrie un comentariu