Tabu
HEALTH

Pericolele ascunse din alimentele de post

Alimentele de post sunt adevărate pericole pentru sănătate. Acestea vin la pachet cu pesticide şi microplastic.

Există câteva alimente pe care toţi cei care vor să ţină Postul Paştelui trebuie să le evite, precum pateul vegetal, spune medicul Laura Ene.

„Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.

Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete. Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.

Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre. Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi.”, a spus medicul Laura Ene.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alergia la polen – cele mai bune recomandări de la specialiști

Andreea Damian

Ora la care trebuie să dormim pentru a evita afecțiunile cardiace

Andreea Damian

7 obiceiuri chinezești care ajută să arăți cu 20 de ani mai tânăr

Andreea Damian

Când ar trebui să fie urmată dieta BRAT?

Andreea Damian

Cum tratăm alergiile oculare de primăvară

Andreea Damian

Cum se va face vaccinarea anti-Covid în România. Tot ce trebuie să știi despre obligativitate

Andreea Damian

Scrie un comentariu