Tabu
BEAUTY

Care sunt beneficiile serurilor și cremelor cu retinol și cum să le aplici

Tot auziți despre retinol, ingredientul vedetă în îngrijirea pielii. Cum se comportă? Care sunt precauțiile de utilizare? Cât durează să vezi efectele? Sfaturi de la un dermatolog.

Retinolul a devenit un ingredient esențial în rutinele de îngrijire a pielii ale multor oameni. Cunoscut și sub numele de vitamina A, retinolul este de fapt una dintre cele trei forme ale sale. În cosmetologie și dermatologie, vorbim despre retinoizi de prima generație, potrivit dermatologilor cita’i de Femme Actuelle. Se găsește în mod natural în alimentele de origine animală, organele fiind una dintre principalele surse, după cum subliniază dermatologul. Cu toate acestea, ]n produsele de origine vegetală există un precursor al vitaminei A, numită și provitamina A, precum beta-carotenul. Se găsește în special în cartofi dulci și morcovi.

Care este efectul retinolului asupra feței?

Foarte renumit pentru acțiunea sa antirid, aceasta nu este singura sa indicație. Prin activarea capacităților de reparare și regenerare a celulelor pielii, retinolul are atât o acțiune anti-îmbătrânire, cât și o acțiune anti-imperfecție asupra pielii, spun experții, care îl descriu drept „un ingredient activ cosmetic esențial”.

Care sunt beneficiile retinolului?

Folosirea serului sau cremei cu retinol este recomandată în special „în cazurile de riduri, vergeturi sau cicatrici de acnee”. Acest produs, „printr-un fenomen de excitare a celulelor pielii, are capacitatea de a stimula colagenul și de a promova reînnoirea celulară . Îmbunătățește astfel aspectul ridurilor și liniilor fine, al petelor maronii și al acneei”.

Dar, pentru rezultate vizibile, acesta trebuie integrat într-o rutină de îngrijire a pielii bună, echilibrată, conținând ingrediente active de referință pentru fiecare moment al zilei: protectori dimineața pentru a ajuta pielea să lupte împotriva stresului oxidativ pe care îl suferă pe tot parcursul zilei, ziua, reparând și regenerând seara.

Cum să-ți alegi tratamentul cu retinol? 

În ceea ce privește baza de retinol de ales, trebuie mai ales să te uiți la tipul de retinol conținut în tratamentul cosmetic și la tipul de piele, precizează dermatologul.

Esterii de retinol sunt cei mai blânzi retinoizi , deoarece trebuie să treacă prin trei transformări înainte de a deveni ingrediente active. Pentru pielea sensibilă și reactivă, acestea sunt cu siguranță cele mai bune opțiuni de luat în considerare”, explică dr. Cohen-Letessier.

Retinaldehida este cel mai puternic retinoid disponibil fără prescripție medicală. Este „forma preferată pentru a acționa împotriva acneei datorită proprietăților sale antibacteriene”.

Medicul adaugă că acum există „seruri pe bază de retinol combinate cu stimulente de acid retinoic . Acestea vă permit să vedeți rezultate reale, asigurând în același timp o toleranță mai mare pentru toate tipurile de piele ”.

Acidul retinoic este forma eficientă de retinol; este prescris de medic .

Cum să vă aplicați serul sau crema cu retinol și când să o folosiți?

În mod ideal, retinolul se aplică seara , deoarece poate avea un efect fotosensibilizant. „Orice produs care conține vitamina A sau unul dintre derivații săi sensibilizează pielea la razele UV”, explică dr. Anny Cohen-Letessier. Dar rămâne esențial să „aplicați protecția UV50+ în fiecare zi ”, chiar dacă integrați retinolul în rutina de seară. Dermatologul adaugă că se aplică întotdeauna pe pielea curată și uscată.

Pentru cei neinițiați, se recomandă începerea „cu concentrații scăzute și forme neagresive de retinol, apoi creșterea treptată a dozelor”, indică medicul înainte de a specifica însă să nu se depășească „sau 4 aplicații pe săptămână , cu riscul de a „obișnui piele” și astfel să nu se mai vadă rezultate în timp.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Andra o copiază pe Inna la haine

Produse naturale

realitatea

Părul tău vara – Top Do’s & Don’ts

Tendintele in coafura primavara-vara

Cele mai purtate forme de manichiură în 2020 – de la minimalism la geometria anilor ‘80

realitatea

Dieta-minune a lui Adele de România, care a slăbit 51 de kilograme în şase luni!

Scrie un comentariu