Florin Dumitrescu spune că a renunțat la pâine de ceva timp, de când a auzit povestea unui coleg de breaslă, bucătar ca și el, legată de ingredientele care sunt folosite în brutării pentru producerea pâinii.
Invitat în cadrul unui podcast, Florin Dumitrescu a mărturisit că nu mai cumpără pâine de comerț de ceva timp, preferând să consume lipii, despre care știe sigur că sunt făcute doar din apă și făină. Problema legată de pâine, care l-a făcut să nu o mai include în meniul zilnic al familiei este afânătorul folosit pentru a face acest produs să crească și să devină pufos.
„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.
Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.
În urmă cu câteva luni, el povestea de ce nu trebuie să ne luăm după recomandările ospătarilor când mâncăm la un restaurant.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest “Astăzi vă recomand… coastele de porc!”. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi?
Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu.
Sursa: Tabu.RO