Tabu
HEALTH

Ingredientul din înghețată care este periculos pentru sănătate 

Înghețata este desertul favorit al verii. Puțini știu însă că unele sortimente de înghețată sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Potrivit unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistența netedă, pufoasă, pot provoca anumite boli inflamatorii cronice, scrie Science.org. 

Cercetătorii vorbesc și de riscul apariției bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Deoarece în înghețata din comerț se găsesc o mulțime de chimicale, este indicat să o prepari acasă, din ingrediente naturale. Însă, pentru că este mai simplu și, de multe ori, mai delicios, poți cumpăra înghețată din comerț, dar cu atenție. Este important să citești cu atenție eticheta și să alegi sortimente cu cât mai puține E-uri și ingrediente al căror nume nu îți sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cât mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt niște compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted, cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei.

De asemenea, aceștia perturbă bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

6 alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a mânca

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu creierul tău când consumi alimente reci

Andreea Damian

De ce unii oameni își rod unghiile? Psihologii au un verdict şocant!

Andreea Damian

Social media nu îi face nefericiți pe tineri. Studiul care demontează tot ce se știa până acum

Andreea Damian

De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?

Andreea Damian

Carnea albă, la fel de nocivă ca cea roșie, susțin cercetătorii

Andreea Damian

Scrie un comentariu