Tabu
BEAUTY

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE MICROBLANDING ȘI MICROSHADING?

Fie ca vrei sa creezi un machiaj elaborat sau pur si simplu vrei să-ți subliniezi ochii, este esențial să acorzi atenție sprâncenelor tale. Brandurile de machiaj au înțeles bine acest lucru și oferă de câțiva ani o mulțime de produse pentru sprâncene, potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați dintre noi. 

Dar pentru cei care sunt descurajați de ideea de a machia sprâncenele în fiecare zi, există o soluție de lungă durată: machiajul permanent, cu microshading și microblading. 

Microblading și microshading: definirea a două tehnici diferite pentru sprâncene cu efect natural

Microblading și microshading sunt două metode de machiaj permanent destul de asemănătoare cu un tatuaj, cu excepția faptului că pigmentul este introdus în straturile superficiale ale pielii cu ajutorul unui microac, ceea ce vă permite să obțineți un efect foarte natural, dar explică și faptul că rezultatul este de lungă durata, dar nu definitiv. Diferența dintre aceste tehnici poate fi văzută în rezultatul obținut.

Foarte popular în ultimii ani, „microbladingul va face posibilă reproducerea unui efect de păr la nivelul sprâncenelor, fie pe o porțiune care ar fi rară de exemplu, fie pe întreaga sprânceană”, explică Maud Carlassare pentru Femme Actuelle. Ea precizează că lucrarea este extrem de precisă, întrucât practicantul va observa curbura și eventuala ondulare a firelor de păr ale clientei pentru a desena fire de păr care să semene cu ale ei și a obține iluzia că sprâncenele ei sunt mai dese.

Microshadingul este „una dintre tehnicile de bază ale machiajului permanent al sprâncenelor”, indică expertul. Fie că se face manual sau cu un dispozitiv, oferă umbrirea parțială sau completă a sprâncenei, a cărei intensitate și umplere pot fi adaptate. „Microshading-ul vă permite să obțineți o gamă foarte largă de rezultate, de la extrem de ușoare la foarte sofisticate.”

Microblading sau microshading: care este cea mai indicată tehnică?

„Nu există o opțiune mai bună”, răspunde Maud Carlassare. „Totul va depinde de ceea ce așteaptă clientul de la serviciu. Începem întotdeauna prin a o întreba cât de des poartă machiaj: atât microblading, cât și microshading pot oferi rezultate foarte naturale, dar microblading va da un aspect non-machiaj, cu sprâncene pur și simplu mai dense și mai pline, pe când microshadingul oferă un rezultat mai plin.”

Care sunt dezavantajele acestor tehnici de machiaj permanent a sprancenelor

Deși consideră că cele două servicii de machiaj au mult mai multe avantaje decât puncte negative, Maud Carlassare recunoaște că ambele pot fi inconfortabile:  „Poate ustura puțin, dar se întâmplă rar ca unor clienți să le pară cu adevărat dureroase”.

„O diferență de remarcat între microblading și microshading este că puterea de rezistență a microbladingului depinde de tipul de piele: în cazul pielii grase sau groase, microbladingul tinde să se estompeze mai repede decât pe pielea normală sau uscată, cu un pigment și, prin urmare, un efect de păr care se difuzează mai repede” , adaugă ea. Pentru aceste tipuri de piele, microshading-ul poate fi mai potrivit, deoarece această metodă funcționează la fel, indiferent de tipul de piele.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alimentatia de sarbatori – ce sa faci ca sa nu te ingrasi

Uleiurile îți hidratează cu adevărat pielea?

Tabu Tabu

Masca de protecție te îmbătrânește? Iată cum să combați efectele ei, potrivit cosmeticienilor

Andreea Damian

Amintește-ți să zâmbești cu ochii! Cum să te protejezi și să arăți excelent cu o mască pe față

Tabu Tabu

Secretele de frumusețe ale femeilor din tribul Hunza. Trăiesc în medie 100 de ani

Andreea Damian

6 uleiuri naturale care estompează ridurile fine

Andreea Damian

Scrie un comentariu