Tabu
LIFESTYLE

DE CE NU NE PLACE SĂ NE AUZIM PROPRIA VOCE?

Prea sus, prea nazală sau insuficient de clară: rareori ne place vocea când o ascultăm pe o înregistrare. Cum putem explica această respingere și ce se află în spatele ei? Răspunsuri de la un psihoterapeut.

Probabil ați observat că rar ne place să ne auzim vocea când este înregistrată! Această dezamăgire este în primul rând legată de percepția noastră. Nu ne apreciem vocea pentru că la început pare diferită de vocea pe care o auzim când vorbim. Când vorbim, percepem și sunete din interior datorită oaselor noastre și vibrației corzilor noastre vocale. Dar când ne auzim vocea pe o înregistrare, nu mai percepem sunetele auzite prin propagarea osoasă care au un ton puțin mai scăzut. 

Acesta este motivul pentru care vocea noastră ni se pare mai înaltă. Dar acesta nu este singurul motiv pentru această dezamăgire. Vocea care rezonează în noi nu este cea percepută de cei din jur. Este vocea noastră intimă, vorbește despre noi. Cea percepută de cei din jur ne este necunoscută. Timbrul său, intonațiile sale care rezonează în grav este perceput adesea ca străin. A te auzi vorbind înseamnă a cunoaște pe cineva pe care nu-l recunoaștem ca fiind noi, așa că merită să fie auzit altfel.

Vocea, oglinda emoțiilor

Vocea noastră ne deranjează și uneori pentru că ne dezvăluie ceva despre noi pe care nu vrem neapărat să-l dezvăluim precum cele mai profunde emoții ale noastre! „Propria noastră voce ne pune întrebări, ne îngrijorează de îndată ce îi acordăm atenție. Frica de a ne recunoaște în această voce care nu pare să ne aparțină ascunde adesea o teamă de a ne confrunta.

Cu toate acestea, este important să învățați să vă iubiți vocea, deoarece face parte din identitatea noastră. În primul rând , este important să te cunoști pe tine însuți. Prin urmare, este necesar să lucrezi la vocea ta, așa cum o fac cântăreții sau prezentatorii de radio. Lecțiile de canto pot fi, de fapt, un ajutor valoros în acceptarea vocii tale. Profesorii de canto pot ajuta să-ți modifici ușor cadența, ritmul și înălțimea prin exerciții specifice. 

De asemenea, îți poți înregistra vocea citind cu voce tare, astfel încât să-ți poți face timp pentru a o stăpâni. Dar dacă respingerea vocii tale ascunde o suferință mai profundă, poate fi interesant să lucrezi asupra ta. Terapiile cognitiv-comportamentale ajută la dobândirea autocontrolului. De asemenea, trebuie să te asculți pe tine și pe emoțiile tale. Acest lucru este esențial deoarece vocea lasă loc vibrației acestor emoții. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce DIETA tine Rihanna pentru o silueta de invidiat!

CUM sa fii COLINDATOR de succes by Lorena Lupu

Hospobilia | Ce este și cum ajută afacerile locale

Andreea Damian

Scurt ghid despre alegerea cadoului de nunta pentru miri

realitatea

E oficial! Suntem 8 miliarde de locuitori pe Pământ

Andreea Damian

Antonia s-a LOGODIT?! Vezi ce o dă de GOL

Scrie un comentariu