Tabu
Noutați

Ce trebuie să știi despre Sagrada Familia

Barcelona găzduiește o mulțime de obiective turistice interesante, motiv pentru care este unul dintre orașele de top atunci când vine vorba despre numărul de turiști. Anual, turiști din întreaga lume vizitează Barcelona, iar fiecare turist în parte își propune să descopere diferite locuri.

Cu toate acestea, cel mai probabil că nu există turist care să fi vizitat Barcelona fără a ajunge și la Sagrada Familia. Acesta este motivul pentru care am decis să realizăm un articol despre acest obiectiv turistic impresionant.

Dacă tocmai te pregătești să vizitezi acest oraș, aici găsești cele mai frumoase obiective turistice din Barcelona, așa că merită să te documentezi despre locurile de neratat. 

De asemenea, în rândurile următoare vom discuta despre Sagrada Familia, așa că trebuie să citești articolul nostru pentru a descoperi mai multe informații interesante despre ea.

Totul despre Sagrada Familia

Înainte de toate, ce este Sagrada Familia? În traducere, Sfânta Familie este o biserică din Barcelona. Această clădire impresionează, înainte de toate, cu măreția sa. Având o înălțime maximă de 170 de metri, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că această biserică romano-catolică este impresionantă!

Interesant este faptul că această biserică nu este încă finalizată, deși a fost ridicată în 1882. 

Discutăm despre o biserică ce supraviețuiește doar din biletele pe care le plătesc turiștii la intrare și din donațiile private, acest detaliu fiind poate o cauză pentru care nu s-a reușit încă finalizarea acestei biserici din capitala Cataloniei.

Istoria bisericii Sagrada Familia

Așa cum precizam anterior, construcția acestei biserici importante a început cu foarte mult timp în urmă. Mai precis, sfințirea bisericii a avut loc în 1882.

Aspectul său atrage o mulțime de turiști, iar meritele pentru obținerea unei biserici atât de impresionante i se acordă, în foarte mare măsură, arhitectului Antonio Gaudi, cel care a avut nevoie de peste 40 de ani pentru a realiza proiectul bisericii.

De altfel, proiectul acestei biserici a fost unul de suflet pentru Antonio Gaudi, motiv pentru care în ultimii săi 15 ani de viață a lucrat doar la acest proiect.

Încă de la început, așteptările au fost foarte realiste în vederea finalizării bisericii. Mai precis, în acele vremuri se preconiza un termen de câteva sute de ani pentru finalizarea acestei clădiri mărețe. Chiar dacă la acele vremuri acest termen a fost contestat, astăzi pare a fi unul destul de realist.

În prezent, se crede că această biserică din Barcelona ar putea fi finalizată foarte curând, mai precis în 2026. Prin urmare, putem spune că în prezent este cel mai bun moment pentru a pregăti o scurtă vacanță în Barcelona.

Datoria de a conduce lucrările pentru ridicarea acestei biserici au căzut în seama lui Domenech Sugranyes. 

În anul 2010, Papa Benedict al XVI-lea decide să sfințească biserica, moment în care Sagrada Familia a primit rangul de „Basilica minor”. 

Arhitectura bisericii Sagrada Familia

Așa cum spuneam, biserica Sagrada Familia are o arhitectură de-a dreptul impresionantă. Încă de la prima vedere te vei convinge că cei peste 40 de ani necesari pentru proiectarea bisericii nu au fost în zadar. 

Sagrada Familia are un număr de 18 turnuri. Pe fiecare turn sunt ilustrați cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști, Sfânta Fecioară și Iisus Hristos. Turnurile pentru ilustrarea acestora au fost alese în funcție de înălțimea lor, într-un mod foarte metaforic, am putea spune. 

Sunt trei fațade pe care biserica le are: 

  • Fațada Nașterii, la est, care celebrează nașterea lui Iisus;
  • Fațada Gloriei, la sud, reprezintă fațada principală a acestei biserici, iar numele său este dat de numeroasele sculpturi care simbolizează originile omului precum și drumul său în viață;
  • Fațada Patimilor, la vest, ilustrează Patimile lui Iisus. Pe această fațadă vei putea vedea mai multe sculpturi dramatice, cu adevărat impresionante.

Milioane de turiști aleg să viziteze această biserică în fiecare an, motivele sunt destul de ușor de înțeles. Înainte de toate, arhitectura este de departe cel mai important motiv pentru care ar trebui să vizitezi această biserică, iar dacă vei face asta, suntem siguri că nu vei regreta alegerea.

Concluzii

Acesta a fost articolul nostru cu lucruri pe care trebuie să le știi despre Sagrada Familia. Trebuie să amintim faptul că aceasta nu a fost creată pentru a deservi scopul unei catedrale, ci mai degrabă motivul construirii sale a fost acela de a oferi un omagiu în fața lui Dumnezeu.

Încă din 2005 această clădire din Barcelona face parte din lista patrimoniului mondial al UNESCO, ceea ce ar putea fi un motiv în plus pentru a o vizita.

Sperăm că informațiile din acest articol ți-au fost de ajutor și mai ales că te-am convins că merită să vizitezi catedrala Sagrada Familia din Barcelona. În final, nu ne mai rămâne decât să îți urăm o vacanță cât mai reușită și mai ales experiențe de neuitat și amintiri memorabile!

Scrie un comentariu