Tabu
BEAUTY

Lipofilling mamar – mărirea sânilor cu grăsime proprie: avantaje și dezavantaje

Chirurgia sânilor sau modificarea dimensiunii toracelui – fie pentru a-l mări sau a-l reduce – este una dintre cele mai populare operații de chirurgie estetică. Și când vine vorba de mărirea sânilor, de obicei ne gândim la protezele mamare.

Există însă o procedură mai puțin cunoscută, dar care oferă rezultate interesante pentru anumite femei: lipofillingul sânilor.

Principiul lipofilling-ului mamar este destul de simplu: presupune aspirarea grăsimii din corpul pacientului prin liposucție, în special de pe abdomen și coapse, filtrarea acesteia și purificarea acesteia înainte de reinjectarea în piept, pentru a-i crește dimensiunea.

Procedura este foarte naturală, deoarece este normal să ai grăsime în sâni, și mai presus de toate are avantajul de a nu injecta un corp străin.

Mărirea sânilor prin lipofilling este o tehnică „foarte atractivă” și o indicație chirurgicală care ar putea fi purtată aproape de toate femeile, în măsura în care cu toții avem grăsime în corp. Totuși, intervenția necesită a avea „ un obiectiv în ceea ce privește volumul sânilor în concordanță cu ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic” și „suficientă grăsime pentru a fi luată din zonele donatoare pentru liposucție” (absența grăsimii fiind o contraindicație la intervenție).

Într-adevăr, lipofilling-ul mamar face posibilă obținerea unei măriri moderate a sânilor. Dacă pacienta are puțină grăsime și visează să aibă sâni mari, operația va fi o dezamăgire, deoarece nu se va putea îndeplini dorința. Pe de altă parte, pentru o pacientă cu o dorință moderată de volum și zone donatoare relativ confortabile, lipofilling-ul sânilor este o idee foarte bună.

Avantajele acestei tehnici

Mărirea sânilor prin tehnica lipofilling prezintă trei avantaje :

Rezultatul este durabil și natural deoarece este cauzat de celulele proprii ale pacientului

Cicatricile implicate în procedură sunt aproape invizibile (2 mm sub sân sau pe partea laterală a sânului)

Permite într-o oarecare măsură corectarea unei ptoze moderate a sânilor (sânii lăsați), asociată adesea cu hipotrofie.

În cazul ptozei mamare mari, operația de întinerire a sânilor care implică o tehnică diferită este de obicei indicată izolat sau în combinație.

Lipofilling ca parte a unei reconstrucții mamare

Un lipofilling este indicat si in cazurile de reconstructie mamara dupa mastectomie totala . Această procedură ajută la refacerea volumului sânilor și la îmbunătățirea calității țesuturilor. Deoarece o recidivă este întotdeauna posibilă, chirurgul trebuie să efectueze întotdeauna un examen clinic preoperator (examinarea țesutului celular, ultrasonografia peretelui toracic, uneori o biopsie).

În cazul unei reconstrucții parțiale a sânilor după tumorectomie și având în vedere riscul de recidivă, reconstrucția prin lipofilling a sânilor se poate face doar la cel puțin 3 ani de la monitorizarea clinică și radiologică.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

De câte ori pe săptămână e recomandat să te rujezi

Andreea Damian

Actriţa Eva Longoria şi-a SCHIMBAT LOOK-UL! Pare mult MAI TÂNĂRĂ!

Dieta Rihannei

Dermatologul Angelinei Jolie a dezvăluit secretele unui ten perfect

Andreea Damian

Îngrijirea pielii pe caniculă

Andreea Damian

Rujul care a strâns 500 milioane de dolari pentru combaterea SIDA

Andreea Damian

Scrie un comentariu