Tabu
FASHION

„Blugii care nu sunt blugi” sau noua tendință care face furori pe internet

Confruntat cu revenirea slim-ului, forța bootcut-ului sau a denimului moale, un nou model de blugi care nu este de fapt denim zguduie din nou codurile.

Dar are toate caracteristicile unor blugi: culoarea, aspectul. Aceștia sunt însă pantaloni de trening, pantaloni de trening de blugi așa cum sunt numiți peste Atlantic: largi, comozi și cu imprimeu din denim pentru a crea un efect trompe-l’oeil. Acești pantaloni moi și largi din bumbac 100% joacă jocul sport denim, suficient de atletic pentru a lua un avion și glamour pentru a fi combinați cu o jachetă.

În domeniul modei, trompe l’oeil nu este revoluţionar, deja în 1938, Elsa  Schiaparelli colaborase cu Salvador Dali pentru a crea rochia de lacrimi al cărei imprimeu dădea impresia că ţesătura fusese smulsă de pe corp. Mai recent, în iulie 2023,  Kaia Gerber a deschis  spectacolul haute couture  Valentino  într-o reinterpretare a blugilor din gazar de mătase brodat cu perle albastre. Apoi, în luna septembrie a aceluiași an, Kate Moss a pășit pe podium pentru Bottega Veneta în blugi cu efect de denim confecționați din… piele moale. 

Imagine

Stăpânul în acest domeniu este marca americană Rag & Bone ale cărei modele imită denim la perfecțiune. Tot într-un model de la acest brand, Cate Blanchett a făcut furori în februarie 2023, pe platourile de filmare ale unei emisiuni de televiziune americane, într-un costum de jogging cu imprimeu denim, purtat cu cizme cu toc și o bluză… Dovadă de succes, brandul a dezvoltat o gamă completă adăugând recent o fustă lungă, pantaloni scurți, mai multe modele de pantaloni și o jachetă. Confruntată cu problema recurentă a apei în fabricarea blugilor, această alternativă hibridă ar putea foarte bine să mulțumească cei mai ecologici fani ai modei.  

Imagine

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Trend Alert: Blugii suflecați

realitatea

Gabriela Hearst, noua directoare artistică de la Chloé

Ciocîrlan

14 reguli de modă de care trebuie să ții minte pentru a arăta elegant

Andreea Damian

Pantofii Sepala s-au mutat în rafturi noi

realitatea

Street fashion: Costina

realitatea

Creatorul mărcii Kenzo a murit din cauza coronavirusului

Andreea Damian

Scrie un comentariu