Tabu
BEAUTY

DE CE AVEM MAI MULTE COȘURI PE FAȚĂ CÂND NE ÎNTOARCEM DIN VACANȚĂ

Fără îndoială: vara s-a sfârșit, zilele gri și vântoase și ploaia sunt dovada inevitabilă. Și dacă unii dintre noi așteaptă cu nerăbdare toamna și zilele ei confortabile, trebuie să recunoaștem că există măcar un punct pentru care revenirea din vacanțe nu este o veste bună: starea pielii noastre. 

Cu siguranță ați observat că nu numai că pielea noastră se bronzează mult mai repede decât ne-am dori, ci și pielea noastră tinde să afișeze mult mai multe imperfecțiuni decât de obicei. Acest fenomen se numește efect de rebound. 

Ce se întâmplă cu pielea vara?

Înainte să ne gândim la întoarcerea din vacanță, să vorbim despre ce se întâmplă cu pielea în timpul verii. Fie că pleci în vacanță sau nu, vara este sinonimă cu vremea mai însorită și temperaturi mai ridicate, ceea ce înseamnă că petrecem mai mult timp în aer liber, prin urmare ne expunem mai mult. Și cine spune expunere la soare spune UV. 

„Soarele este important pentru sintetizarea vitaminei D și are un impact pozitiv asupra moralului. Razele UV au și o putere antiinflamatoare asupra pielii ceea ce înseamnă că anumite boli ale pielii precum psoriazisul sau acneea se ameliorează în perioada de vară”, începe Dr. Carmi, medic dermatolog citat de Femme Actuelle. „Dar UV rămâne un atac asupra pielii care va căuta să se protejeze prin bronzare, adică prin stimularea melaninei pielii, un pigment protector, dar și prin hiperkeratinizare, adică o îngroșare a stratului cornos, combinată cu strângerea porilor. Instantaneu, pielea apare mai clară la suprafață: vedem mai puține imperfecțiuni și pielea este mai puțin grasă.

Efect de rebound: când pielea revine la normal

Veți fi înțeles că dacă razele UV sunt responsabile pentru această îmbunătățire a calității pielii dvs., atunci când sunteți mai puțin expus la ele, pielea revine la starea sa normală… ceea ce nu este întotdeauna bun. „Sebumul și bacteriile s-au acumulat sub această piele mai groasă fără a putea scăpa în timpul verii. Când pielea și porii revin la dimensiunea lor normală, acest lucru duce la inflamații precum microchisturi și comedoane, ceea ce numim celebrul efect de rebound”, indică dermatologul, care, totuși, subliniază că efectul de rebound există mai ales pe pielea predispusă la acnee, predispusă la imperfecțiuni și/sau tenul mixt cu gras. „O piele sănătoasă înainte de vacanță duce, în general, la o piele sănătoasă când te întorci”, chiar dacă s-ar putea să vezi una sau mai multe pete să apară în același timp în care te dezbronzi.

Cum să evitați efectul de rebound asupra pielii?

Pentru expertul nostru, cea mai bună modalitate de a limita efectul de rebound este să tratăm pielea în prealabil, astfel încât să fie sănătoasă înainte de primele expuneri, și să continuăm să folosim rutina noastră obișnuită în timpul verii, mai ales dacă folosim produse împotriva acneei sau purificatoare. Un alt punct esențial: trebuie să vă protejați bine pielea imediat ce este expusă, cu protecție solară foarte mare. „Pielea care este bine protejată de razele UV va suferi mult mai puțin de pe urma fenomenului de keratinizare și, prin urmare, se va îngroșa mai puțin, ceea ce va limita efectul de rebound după vacanță”, explică ea.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Anda Adam si-a schimbat din nou look-ul! Fanii sunt confuzi: “Eu nu mai inteleg nimic!”

Luptă eficient împotriva celulitei

realitatea

Protecție pentru piele uscată

realitatea

Îngrijirea tenului primăvara. Exfolierea cu ingrediente pe care le ai la îndemână

Andreea Damian

Bella Hadid și Rihanna reînvie această tunsoare din anii 2000

Andreea Damian

Tutorial video ABA Make-up Academy: Natural make-up look

realitatea

Scrie un comentariu