Tabu
HEALTH

Consumul de ceai verde poate duce la îmbolnăvirea ficatului 

Ceaiul verde are un aport caloric scăzut și este des folosit în curele de slăbire. Însă, consumat în exces, poate provoca probleme hepatice și chiar declanșa hepatita. 

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a băut zilnic câte 3 căni de ceai verde pentru a slăbi. Aceasta a fost diagnosticată ulterior cu hepatită. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic timp de mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

În urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl consuma, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a fost asociat și în trecut cu efecte negative asupra sănătății, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că pacienți s-au îmbolnăvit în urma consumului de extracte din ceai verde.

Ceaiul verde devine periculos mai ales din cauza pesticidelor prezente pe frunzele din care este preparat, dar și a săculeților de plastic în care este ambalat. În contact cu apa fierbinte, se eliberează numeroase particule de plastic în corp, care, în timp, pot provoca probleme.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Serviciul britanic de sănătate o acuză pe Gwyneth Paltrow că vinde produse periculoase: „E o șarlatană”

Andreea Damian

Cum poți trata durerile de spate cu o minge de tenis

Andreea Damian

Băutura verii: Limonada din pepene roșu – Rețeta ideală pe timp de caniculă

Tabu Tabu

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Cum te protejezi

Andreea Damian

Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș

realitatea

Scrie un comentariu