Tabu
CULTURE

Festivalul Internațional de Duo Majura începe pe 13 octombrie și ține o săptămână

Festivalului Internațional de Duo Majura va avea loc în perioada 13 – 20 octombrie 2024, fiind un eveniment care le oferă oamenilor o experiență culturală inedită prin intermediul duo-uri pianistice și vocale.

Acest eveniment unde muzica clasică și jazzul vor fi puse în valoare este organizat de către Asociația „Majura Christ”, iar pentru a crea o experiență cu atât mai specială pentru participanți, spectacolele vor avea loc în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locații din București.

Mai precis, este vorba despre:

  • Ateneul Român,
  • Universitatea Națională de Muzică București,
  • Palatul Suțu,
  • La Mița Biciclista Stabiliment Creativ.

Bucureștenii vor avea parte de recitaluri interpretate atât de artiști internaționali, precum duo-ul Anderson & Roe, dar și de momente artistice susținute de artiști români și străini care sunt la începutul carierei.

Organizatorii au transmis:

Este un festival în care excelența și talentul, experiența și mugurii pasiunii se întâlnesc într-un dialog muzical unic. În deschiderea festivalului, duminică, 13 octombrie, Marius Budoiu, unul dintre cei mai apreciați tenori români, și pianistul Alexandru Petrovici vor oferi un recital de lied la Ateneul Român, cu lucrări de Schumann, Enescu, Puccini și Böhm. Luni, 14 octombrie, scena Ateneului Român va fi dominată de jazz, cu un recital special susținut de Mircea Tiberian, Toma Dimitriu (pian) și Nadia Trohin (voce), care vor aduce în fața publicului magia improvizației într-o colaborare muzicală specifică genului.

De asemenea, organizatorii au oferit și câteva informații despre cele mai așteptate momente artistice ce au loc în cadrul acestui eveniment. Iată care sunt acestea:

Călătorie Sonoră Regală cu Anderson & Roe Piano Duo

Greg Anderson și Elizabeth Joy Roe îi vor încânta pe vizitatori cu momente artistice inedite, punând în valoare virtuozitatea și creativitatea lor. Programul spectacolelor susținute de acest duo este:

  • 18 octombrie 2024 – la Muzeul Național de Artă al României
  • 20 octombrie 2024 – la Ateneul Român, alături de Orchestra Camerata Regală sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Colaborarea acestui duo american cu Camerata Regală reprezintă o premieră în cadrul evenimentului, iar spectacolul va marca încheiere Festivalului Internațional de Duo Majura.

Gala “Suzana Szörényi”

Laureați Premiului I la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörényi”, ediția a IV-a, din 2023, vor avea două apariții în cadrul evenimentului. Mai precis, este vorba despre artiștii Crewir, Nao Kanemura & Yoshiaki Sato din Japonia.

Programul spectacolelor susținute de aceștia este:

  • 14 octombrie 2024 –  La Mița Biciclista Stabiliment Creativ,
  • 15 octombrie 2024 – La Universitatea Națională de Muzică București.

Lumina Muzicii – O premieră inedită pe scena festivalului pentru artiștii nevăzători

O altă surpriză pregătită pentru bucureșteni este organizarea unor spectacole inedite în premieră. Este vorba despre recitalurile intitulate „Lumina Muzicii”. Aceste sunt dedicate artiștilor nevăzători și le oferă acestora oportunitatea de a arăta publicului talentul lor.

Inițiativa oferă artiștilor nevăzători o platformă dedicată pentru a-și împărtăși talentul, oferindu-le posibilitatea de a fi integrați firesc de către public în marea familie a interpreților de gen. Aceste momente unice subliniază nu doar valoarea artistică, ci și importanța incluziunii și accesibilității în peisajul cultural contemporan.

Artiștii care vor urca pe scenă sunt: Andra Maria Petre (pian) și Andrada Precup (voce), câștigătoarea X Factor România 2020. Aceștia vor dovedi, în colaborare cu pianista Gloria Barabancea, că muzica poate întrece orice limite.

Programul recitalurilor este:

  • 15 octombrie și 16 octombrie 2024 – la Sala Silvestri a UNMB și la Palatul Suțu.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ultima sansa sa-ti gasesti un job vara aceasta – afla ce salariu poti avea la primul job!

realitatea

Fiica lui Bruce Lee dă în judecată un fast-food chinez pentru utilizarea imaginii tatălui său

realitatea

Grant Imahara, realizator MythBusters, a murit la 49 de ani

Andreea Damian

Ştiaţi care sunt cele mai bune filme ale tuturor timpurilor?

realitatea

Împodobim bradul la Muzeul Satului

Andreea Damian

TIFF 2008

realitatea

Scrie un comentariu