Tabu
FASHION

Cum să-ți sortezi hainele? Descoperă o metodă eficientă de depozitare pentru a face spațiu în dulapul tău

Vrei să îți reorganizezi garderoba cât mai bine pentru iarnă? Primul pas este să-ți sortezi cu grijă hainele pentru a începe bine, în conformitate cu stilul tău de viață și cu dorințele tale. Iată o metodă de sortare sigură.

 

Potrivit unui studiu realizat în 2023 de eco-organizația Refashion, persoanele fizice au achiziționat, în medie, treizeci și nouă de piese anul trecut, cu o bucată mai puțin decât în ​​2022. Prin urmare, nu este de mirare că dressingul nostru este plin. Între tendințele efemere și piesele pe care le acumulăm de-a lungul sezoanelor în garderoba noastră, întoarcerea la școală este momentul perfect pentru a face loc în garderoba noastră.

Nu este întotdeauna ușor să scăpăm de hainele noastre. Între cele pe care nu le-am mai purtat de câțiva ani, cele pe care le-am uitat complet și altele care nu ne mai plac… Procesul este lung și plictisitor. Așadar, pentru a- ți sorta eficient garderoba, fără a petrece ore întregi, iată metoda de adoptat.

În medie, purtăm doar o treime din haine. Într-o perioadă în care problemele de mediu și etice preocupă din ce în ce mai mult pe toată lumea, este esențial să acordăm atenție consumului nostru în general, și mai ales celui legat de industria textilă. În fiecare sezon, suntem tentați să cumpărăm cele mai noi piese la modă văzute pe podiumuri și în look-urile vedetelor noastre preferate. Numai că nu toți avem o garderobă precum Carrie Bradshaw. Drept urmare, hainele se adună în dulapul nostru, în ciuda impresiei că nu avem cu ce să ne îmbrăcăm. Deci, pentru a vedea mai clar și pentru a compune aspectul mai ușor, este necesară sortarea. Oportunitatea de a-ți pune garderoba în ordine și de a adopta o metodă de depozitare adaptată nevoilor tale.

Cum sortezi eficient dulapul

Găsește-ți stilul

Stilul nostru evoluează în timp. Dorințele noastre se schimbă și gusturile noastre la fel. Așa că, de multe ori, nu este ușor să definim și să găsim hainele care se potrivesc perfect stilului nostru. Definirea acestuia din urmă este un pas esențial înainte de a trece la sortarea garderobei tale. Pentru a te ajuta să-ți determini stilul, expertul în modă @thestylingoffice a dezvăluit o metodă simplă și sigură de a-ți găsi stilul. Aceasta din urmă se numește metoda celor trei cuvinte, inițiată de stilistul american Allison Bornstein. După cum sugerează și numele, constă din trei pași: găsirea adjectivului tău de bază (baza stilului tău),  adjectivului tău de ambiție/inspirație, adjectivului tău de emoție. Odată ce ți-ai descifrat stilul, identifică look-urile de inspirație pe Pinterest pentru a-ți crea un moodboard personal. În acest fel, sortarea va fi mai ușoară.

Scoate toate hainele din dulap pentru a le sorta, metoda Marie Kondo

Pentru a deveni conștientă de tot ceea ce ai, Marie Kondo, expert japonez în îngrijire și dezvoltare personală, recomandă să-ți pui toate hainele în același loc. Adesea, tocmai în acest moment observăm supraconsumul nostru al industriei textile. Este posibil să avem și câteva surprize, cum ar fi un articol vestimentar duplicat (sau uneori triplu!). După conștientizarea necesară, suntem mai motivați ca niciodată să scăpăm de hainele pe care nu le mai purtăm. Etapa de sortare poate începe în sfârșit.

Privesc, ezit, mă despart de haine

Lung, obositor, acest pas este crucial pentru sortarea corectă a garderobei tale. Ca să fie cât mai plăcut, mai bine să te pui în cea mai bună poziție: playlist, seriale, mici chestii de gustat… Nu te zgârci cu niciun detaliu. Trebuie să faci trei grămezi de haine. Prima se referă la favorite, hainele pentru care nu există nicio îndoială. Le purtăm regulat, ni se potrivesc bine și ne simțim bine în ele. Al doilea teanc este format din  hainele pentru care există îndoieli. Fie pentru că nu le-am mai purtat de multă vreme, fie pentru că nu ne simțim mai bine în ele, fie pentru că nu se mai potrivesc cu stilul nostru. A treia și ultima grămadă, hainele de care vrem să scăpăm. Motivele pot fi diverse, dimensiunea nu se mai potrivește, materialul este deteriorat (și nu poate fi reparat) sau nu se mai potrivește deloc cu stilul nostru. 

Cele 5 întrebări pe care să ți le pui pentru fiecare ținută

Pentru a decide, mai ales pentru hainele din grămada „Eu ezit”, există o metodă foarte simplă care constă în a răspunde la cinci întrebări. Dacă îmbrăcămintea trece cu brio acest test, își are locul în garderoba noastră. Dimpotrivă, dacă răspundem „nu” uneia dintre ele, trebuie să ne despărțim de ea. Iată cele 5 întrebări:

Mă potrivesc în această haină?
Se potrivește asta cu stilul meu?
Mă simt bine în ea?
Am purtat-o în ultimele 12 luni?
Pot să recreez între trei și cinci look-uri cu această piesă?

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alice din Å¢ara Minunilor se mută temporar la Paris

realitatea

Detaliile fac diferența

realitatea

E vremea aprovizionarii de toamna. E vremea pentru JIMMY CHOO!

Păzea, în 2019 se poartă ochelarii de soare pentru schi supradimensionați

realitatea

Bijuterii mortale

TREND ALERT: în vara lui 2018 se poartă pălăriile supradimensionate din paie

realitatea

Scrie un comentariu