Tabu
FASHIONSlider

Kim Jones părăsește Fendi

După Hedi Slimane și Celine, Glenn Martens și Y/PROJECT sau chiar Peter Hawkings și Tom Ford, a venit rândul lui Kim Jones să-și ia rămas bun de la funcția de director artistic al casei de modă Fendi.

Este anunțul care șochează lumea modei zilele acestea: Kim Jones și Fendi anunță împreună că Jones părăsește funcția de director artistic al modei și couture pentru femei la Fendi, după 4 ani. Kim Jones se va dedica acum pe deplin rolului său de director artistic la Dior Men.

Numit după Karl Lagerfeld în septembrie 2020, Kim Jones a contribuit în mod semnificativ la moștenirea creativă a mărcii, integrând perfect estetica sa modernă, interculturală, cu moștenirea istorică a lui Fendi. Sub conducerea sa, Casa și-a reinventat colecțiile de prêt-à-porter și couture, oferind o abordare incluzivă și inovatoare a modei, care reînnoiește constant codurile italiene Fendi. De-a lungul acestor patru ani, munca lui Kim Jones a fost condusă în întregime de pasiune și creativitate.

Bernard Arnault, Președinte și CEO al LVMH, a declarat: „Kim Jones este un designer foarte talentat care și-a adus viziunea sa unică și multiculturală Fendi în ultimii patru ani. Aș dori să-i mulțumesc pentru contribuția sa și sunt încântat să continui fiu martor la creativitatea lui pentru Dior Men”

Veteran LVMH, Jones s-a alăturat companiei franceze în 2011 ca director artistic pentru bărbați la Louis Vuitton, înainte de a se muta la Dior Men în 2018. Înainte de LVMH, a lucrat ca director de creație la brandul britanic Dunhill, după opt sezoane în care a condus labelul său omonim.

Succesorul lui Jones nu a fost anunțat, gigantul de lux confirmând că un nou director de creație pentru Fendi va fi anunțat în timp util.

Cu toate acestea, se vehiculează deja câteva nume. John Galliano, Jonathan Anderson și Lucie și Luke Meier sunt toți potențiali succesori cu contractele lor de muncă la Maison Margiela, Loewe și, respectiv, Jil Sinder, care ajung la termen înainte de sfârșitul anului sau la începutul lui 2025, potrivit surselor.

Pe lângă Fendi, există posturi de director de creație vacante și la Chanel, Dries Van Noten și Jean Paul Gaultier.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Doru Todoruţ de la Deepcentral, probleme cu fosta soție

Tabu Tabu

Expoziție Barbie/Barbie Maison Martin Margiela

realitatea

Idei de cadouri pentru un 8 martie special

Andreea Damian

Ciudățenia săptămânii: pantofii cal

realitatea

Cât durează până îmi spune „te iubesc”?

Andreea Damian

Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile?

Andreea Damian

Scrie un comentariu