Tabu
HEALTH

Argilă mâncată cu lingurița la micul-dejun. E dieta preferată a vedetelor

Consumul de argilă în scopuri medicinale este o practică veche, întâlnită în numeroase culturi. De-a lungul istoriei, argila a fost utilizată pentru a ameliora diverse afecțiuni gastro-intestinale, precum diaree, indigestie și chiar sindromul de colon iritabil.

Oamenii cred că argila poate ajuta la eliminarea substanțelor nocive din organism și la calmarea stomacului. Această tendință, susținută și de unele vedete, a făcut ca argila să devină un produs tot mai căutat.

Actrița americană, Shailene Woodley, a inclus în rutina sa de dimineață consumul de argilă, dizolvând o jumătate de linguriță într-un pahar cu apă. Ea susține că argila poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism și a menționat că unii dintre prietenii ei folosesc chiar și pastă de dinți pe bază de argilă, pe care o înghit în loc s-o scuipe.

Argila, un fel de pulbere naturală, este foarte versatilă. Poate fi folosită atât în cosmetică, pentru a face pielea să strălucească, cât și în sănătate, ca supliment alimentar. Secretul ei stă în capacitatea de a absorbi impuritățile, făcând-o un ingredient apreciat în multe produse.

Argila, dizolvată în apă, este adesea promovată ca remediu natural pentru diverse probleme digestive, precum balonarea și diareea. Se crede că ea ar putea ajuta la eliminarea toxinelor și la susținerea funcției unor organe precum ficatul și rinichii. Cu toate acestea, autoritățile europene nu au confirmat în mod oficial aceste beneficii, iar dovezile științifice sunt încă limitate. În general, consumul ocazional și în cantități mici pare sigur, dar este important să consulți un medic înainte de a încerca acest remediu. 

Cu toate că argila este considerată în general sigură atunci când este consumată cu moderație, este important să fii conștient de potențialele riscuri. Scăderea nivelului de minerale esențiale și contaminarea cu metale grele sunt doar câteva dintre acestea. Înainte de a utiliza argila ca supliment alimentar, este esențial să discuți cu un medic sau un specialist în nutriție, mai ales dacă ai afecțiuni medicale preexistente sau ești însărcinată.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Hărțuirea sexuală poate duce la boli serioase în rândul femeilor

Andreea Damian

Nu mai arunca aceste resturi de pe banană! Ascund o mulțime de beneficii

Andreea Damian

Când trecem la ora de iarnă și cum ne afectează schimbarea

Andreea Damian

Boli grave care se pot transmite printr-un simplu sărut

Andreea Damian

Cum elimini în siguranță ceva străin din ochi. Modul stupid care îți distruge vederea

Andreea Damian

Cum să-ți păstrezi urechile curate mai mult timp

Andreea Damian

Scrie un comentariu