Tabu
lifestyle

Noi invitaţi se alătură tenorului ŞTEFAN von KORCH în concertul CHRISTMAS EXTRAVAGANZA pe 18 Decembrie la Sala Dalles

Cu exact o săptămână înaintea Crăciunului, solişti apreciaţi ai scenei lirice vor vesti sărbătorile, cu superbe piese de sezon, la Sala Dalles: nume de marcă se alătură tenorului Ştefan von Korch în concertul Christmas Extravaganza programat pe 18 Decembrie de la ora 18.00: baritonii Fang Shuang şi Lucian Petrean,  tenorul Alin Stoica şi soprana Stephanie Radu sunt artiştii ce vor îmbogăţi programul serii, aducând în suflete bucuria Crăciunului, acompaniaţi de pianistul Alexandru Burcă.

Tenorul Ştefan von Korch, amfitrionul Musical Extravaganza spune: “vă invităm în această perioadă atât de plină de semnificații, într-un ocol muzical al Pământului, cu piese de sezon binecunoscute, din ţară şi din jurul lumii. Se vor cânta colinde şi cântece de iarnă pe care cu toţii sunteţi invitaţi să le primiţi în suflet, sau să le fredonaţi împreună cu noi, în evenimentul în care celebrăm cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii şi vă mulţumim  pentru toate serile Musical Extravaganza în care am fost împreună în acest an.”

Concertul Christmas Extravaganza este evenimentul ce încununează poveştile pe portativ scrise de-a lungul anului 2024  la Sala Dalles, de tenorul Ştefan von Korch şi invitaţii săi, în seri tematice ce crează o punte între universul  bogatul  al operei, cel spumos al operetei şi muzica contemporană.

Stagiunea Musical Extravaganza

Dulce Românie   27 Noiembrie – Sala Dalles

Povești pe portativ, de la frumoasa operetă Valurile Dunării cu nemuritoarea “Muzica” a lui George Grigoriu, la lieduri suave, sau refrene interbelice ca “Zaraza” până la  şlagăre precum “Copacul”, şi alte creaţii de marcă semnate de compozitori autohtoni, într-un concert dedicat frumuseţii şi bogăţiei muzicale din Dulcea Românie.

Solist şi amfitrion: Ştefan von Korch – tenor

Invitaţi: Fang Shuang – bariton, Adrian Mărcan – bariton, Alexandru Burcă – pianist

Invitaţie la Vals – 13 Decembrie – Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

Un spectacol-concert unic în Bucureşti, ce evocă atmosfera de neuitat a selectelor serate muzicale, ce îmbogăţeau viaţa culturală din Germania, Austria şi Elveţia la sfârştul secolului trecut.

Cu: Tenorul Ştefan von Korch şi Orchestra Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, în formula restrânsă, de salon.

Vivo per lei – 5 Martie Sala Dalles

Un emoţionat program pop-opera, cu piese dediacte celui mai nobil sentiment – Dragostea şi eternei inspiraţii – Femeia.

Cu: Tenorii Ştefan von Korch şi Alin Stoica şi soprana Stephanie Radu.

La pian: Alexandru Burcă

Iar pe 23 Decembrie tenorul Ştefan von Korch încheie anul fulminant, cu o apariţie ca invitat special în concertul aniversar Crăciun Vinez 20 de ani, alături de Sisi Chamber Orchestra, soprana Tina Munteanu şi dirijorul Robert Papocsi.

Despre protagonişti

ŞTEFAN VON KORCH (Tenor) (www.stefanvonkorch.com)

Cu o evoluţie exponențială, națională şi internaţională, Ştefan von Korch va încheia anul cu apariţii de marcă la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian şi la  Sala Palatului ca invitat în concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez.. În perioada verii a debutat în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania, a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.

De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor şi lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

Pe plan internaţional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre şi Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.

A participat la cursuri „master-class” sub atenta îndrumare a unor prersonalităţi marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondială), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondială, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondială), Horiana Brănişteanu (soprană şi profesor universitar în Salzburg), pianistul-coach internaţional Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzică din Bucureşti) şi soprana Mariana Nicolesco. A dobândit Marele Premiu la Concursul naţional  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat şi la nivel internaţional în cocnursul “Alfredo Giacomotti.”

ALIN STOICA – Tenor

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.

Lucian Petrean (Bariton)

Lucian Petrean este cel mai titrat bariton verdian al României, elev al marilor exponenţi ai epocii de aur a Operei italiene, Bonaldo Giaiotti şi Giorgio Zancanaro.

Unul dintre puţinii baritoni din lume care a debutat în rolul titular din Rigoletto de Verdi, un rol ce nu este în mod uzual încredinţat soliştilor aflaţi la început de carieră. De la momentul debutului acesta a devenit de altfel şi rolul său de “semnătură”, fiind în permanenţă solicitat în ţară şi străinătate pentru această partitură. Doar pe parcursul anului 2023 a fost invitat în montări de Rigoletto la Bucureşti, Iaşi, Galaţi, dar şi peste hotare în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Alături de „Rigoletto” repertoriul său include şi alte bijuterii ale creaţiei verdiene: „La Traviata”, „Il trovatore”, „Falstaff”, „Nabucco”, „Bal mascat”, cărora li se adaugă lucrări ale altor compozitori: „Tosca” (Pucinni), „Paiaţe” (Leoncavallo) şi „Cavalleria rusticană” (Pietro Mascagni).

Este frecvent invitat al Operelor din Germania – Oper am Rhein Dusseldorf şi Duisburg, Karlsruhe, Kassel, Franţa – Opera din Nancy, Italia, Cehia – Opera Naţională din Praga, Croaţia – Teatrul croat din Zagreb, Israel – Tel Aviv.

FANG SHUANG – (Bariton)

Fang Shuang a devenit un adevărat “răsfăţat al publicului” după ce a fost finalist în concursul Românii au talent în 2017, unde a obținut Golden Buzz cu melodia ,,Copacul,” şi a încântat cu ,,De-ai fi tu salcie la mal” şi ,,Of, inimioară!,” dezvăluindu-şi pasiunea pentru muzica românească veche.

Cariera sa pe scena lirică a început însă cu mult mai devreme, încă din 2013, când a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din ,,Don Pasquale,” Peter (Tata) din ,,Hansel & Gretel,” Directorul din ,,Mam’zelle Nitouche” (Hapciu în Re Major), Pappacoda din ,,O noapte la Veneția,” Papageno din ,,Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din ,,Peter Pan” şi Pimpinone din ,,Pimpinone”

Este absolvent al Universitaţii Naționala de Muzică din București, la clasa domnului Ionel Voineag și a doamnei Andreiana Geamănă-Roșca la acompaniament canto şi a unui master la secția canto clasic, însa marea sa  pasiune rămân romanţele.

STEPHANIE RADU – Soprană

Soprana cu o apariţie fermecătoare şi voce ce face mângâie suflete, este absolventă de Pedagogie muzicală – dirijat cor academic, şi a dedicat 8 ani studiului baletului clasic şi contemporan. În anul 2024, s-a numărat printre finaliştii concursului de Crăciun de la Vatican cu compoziţia proprie « Regalo di Natale,«  compusă în 10 minute de inspiraţie şi a înregistrat peste 1 million de vizualizări la clipul piesei « Te uită, cocorii. «

De la rolul plin de culoare din “Flatul fermecat”, până la prezenţe în show-uri Disney, tânara soprană are apariţii ce nu trec neobservate. Palmaresul solistei include numeroase premii la concursurile de muzică ușoară, canto clasic, balet și pian, precum și diplome de excelență din partea ambasadelor Turciei și Ucrainei. A cântat în numeroase țări din care amintim: Slovenia, Ucraina, Germania, Spania, Bulgaria, Franța, Turcia etc.

ALEXANDRU BURCĂ (Pianist) 

Alexandru Burcă dă strălucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, este partenerul de scenă al actriţei Oana Pellea în spectacolul “Callas,” prezentat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi pianist în multe alte spectacole ale instutuţiei, a încântă publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului în musicaluri ca “Mamma Mia” şi “Shrek” şi a semnat muzica pentru producţia “Ileana cea vitează.”

A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacau,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada

Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertele Musical Extravaganza aduc publicului bucuria întâlnirii cu nume de vârf ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă apropiată asupra actului artistic. Spectatorii sunt invitaţi să admire şi să descopere solişti de operă şi operetă  şi să îi cunoască şi în ipostaze inedite, prin abordări fusion, ce îmbină clasicul şi contemporanul, prin interpretări de tip cross over ale unor piese bine cunoscute, dar şi prin repere ale repertoriului operistic,  totul într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Pentru a fi la curent cu evenimentele următoare din seria Musical Extravaganza vă invităm pe pagina Allegro Productions & Agency.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Dieta anti-dieta cu care a slabit 25 de kilograme!

You will meet a dark tall stranger – Colectia de retete Woody Allen 2010

realitatea

Mickey Rourke, dezastru ambulant – FOTO

realitatea

SECRETUL Romaniţei Iovan pentru un corp de invidiat la 49 de ani!

Protest homofob la înmormântarea lui Elizabeth Taylor

realitatea

Sienna Miller, din nou singură

realitatea

Scrie un comentariu