Tabu
lifestyle

Femeile sunt programate să prefere bărbați învingători

Biologii de la Stanford au descoperit că peștii femele African Cichlid iși schimbă sentimentele față de peștele lor preferat dacă sunt martore la o luptă în care acesta este învins. Unul din motivele acestei modificări pare să fie anxietatea și inconfortul pe care viziunea luptei și a pierderii o creează femeii. Pornind de aici, cercetatorii presupun că femeile tind să se comporte la fel în situații similare, deoarece zonele cerebrale implicate în comportamentele peștilor sunt prezente și la oameni, cu exact aceleași funcții. 

Julie Desjardines, una dintre cercetătoare, susține însă că la oameni, această schimbare de atașament survine inconștient și este posibilă după orice fel de competiție. Cu alte cuvinte, nu doar atunci când pierde pe ringul de box îți scade interesul pentru bărbatul pe care-l placi. E suficient să auzi că nu a obținut o promovare la serviciu, că nu are un salariu mare sau că este cel mai nepriceput jucător de fotbal din grupul său de prieteni pentru a simți că nu-ți mai place chiar așa de mult. Pe de cealaltă parte însă, s-a descoperit că atunci când bărbatul pe care femeia îl place câștigă, centrii plăcerii și părțile creierului asociate cu reproducerea sunt mult mai activate, iar femeii îi crește atracția fața de acesta. 

În ciuda acestor aspecte, spre deosebire de pești, datorită creierului nostru ceva mai complex, avem norocul să nu ne lăsăm influențați doar de reflexe. În modificarea sentimentelor față de persoana de care ne simțim atrași mai intervin o mulțime de alți factori pe care, îi luăm în considerare după ce instinctul ne-a transmis inconștient și automat mesaje de genul “ce loser" .

ARTICOLE SIMILARE

Guy Ritchie are o iubită care seamănă cu Madonna

realitatea

Un grup de cercetători analizează activitatea vedetelor pe Twitter

realitatea

Love story 26: Puterea de sacrificiu

realitatea

Voca People vin in Bucuresti

A murit MARGARET THATCHER! Adio, Doamna de Fier!

realitatea

Ummagumma dă startul la fandoselicultură

realitatea

Scrie un comentariu