INGREDIENTE:
– 25 grame unt
– 25 grame făină
– 500 mililitri supă de legume
– 300 mililitri lapte
– 200 grame ciuperci decojite și tăiate în bucăți foarte subțiri
– o lingură de suc de lămâie
– sare după gust
– piper după gust
– pătrunjel tocat mărunt
– 2 linguri mari de smântână
PASUL 1. Topiți untul într-un vas mai măricel. În untul respectiv căliți ciupercile 2 sau 3 minute. Nu mai mult că se arde untul. Peste ciuperci presărați făina și căliți încă 2 minute.
PASUL 2. Peste ingredientele de mai sus turnați supa de legume și laptele. Focul este mediu în acest moment. Amestecați ușurel, ușurel, iar când începe să fiabă, dați focul la minim, acoperiți cu un capac și lăsați vasul pe aragaz cam 10 – 15 minute.
PASUL 3. Opriți focul. Adăugați sucul de lămâie și smântâna și amestecați bine de tot cu ajutorul unei linguri. Nu uitați de pătrunjel! Se pune și el într-un final.
PASUL 4. Supa e cam gata.
PASUL 5. Poftă TABUnă!
NOTĂ: În cazul în care trebuie să reîncălziți supa, aveți grijă să nu ajungă la punctul de fierbere. Smântâna nu reacționează pozitiv la treaba asta!:)