INGREDIENTE:
– 250 mililitri supă de legume
– sare
– vreo 20 de fire de șofran (sau 3, 4 vârfuri de cuțit de șofran pisat, dacă nu găsiți proaspăt)
– 200 grame de cușcuș
– 150 grame de semințe de rodii (miez adică, dar așa se numesc ele după ce le separați una de cealaltă)
– 75 grame de fistic pisat
– o legătură de coriandru tocată în bucăți mari
– o legătură de mentă tocată la fel
– coaja rasă de la o lămâie
– o lingură de zeamă de lămâie
– 4 linguri de ulei de măsline
– suc de rodii care se servește separat
PASUL 1. Puneți supa (gata pregătită și strecurată dacă e făcută din legume reale și nu din cub) pe foc și când incepe să fiarbă adăugați șofranul și sarea. Lăsați la fiert cam 5-7 minute.
PASUL 2. Puneți cușcușul într-un vas mare și turnați peste el supa și șofranul. Acoperiți vasul și lăsați-l în pace timp de cel puțin 30 de minute. Amestecați din când în când, până se răcește complet.
PASUL 3. După ce s-a răcit complet adăugați semințele de rodie, fisticul pisat, coriandrul, menta și coaja de lămâie.
PASUL 4. Într-un vas mai mic amestecați zeama de lămâie cu uleiul de măsline și puțină sare. Turnați amestecul peste cușcuș. Puteți adăuga și puțin suc de rodii.
PASUL 5. Cam asta e tot! Poftă TABUnă!