INGREDIENTE:
– 100 grame unt
– 2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
– 2 cartofi tăiați cubulețe
– 8 dovlecei, curățați și tăiați în felii subțiri
– cimbru, cam jumătate de linguriță rasă
– rozmarin, cam jumătate de linguriță rasă
– busuioc, o linguriță rasă
– piper, după gust
– 1 litru de supă de găină
– o cană de lapte, 200 ml.
– un sfert de cană de fulgi de cartofi
– 2 linguri de sos de soia
– mărar, după gust, opțional
PASUL 1. Topiți untul într-o tigaie sau o oală mai mare. Adăugați ceapa și căliți-o cam cinci minute până se înmoaie bine de tot.
PASUL 2. Adăugați, peste ceapă, cartofii, dovleceii, cimbrul, rozmarinul, bususiocul și piperul. Lăsați-le la foc mic vreo 5-7 minute amestecând din minut în minut.
PASUL 3. Separat, în alt vas (o oală ar fi recomandată), puneți la fiert supa de găină.
PASUL 4. Când supa a dat în clocot, adăugați în ea amestecul din tigaie. Lăsați la foc mic cam 15 minute.
PASUL 5. Luați oala de pe foc și, cu răbdare, omogenizați amestecul cu ajutorul unui blender.
PASUL 6. Când ați ajuns la un conținut omogen puneți oala la loc pe foc și adăugați laptele amestecând ușor. Când e aproape de punctul de fierbere puneți peste și sosul de soia și fulgii de cartofi. Amestecați vreo 5 minute în continuu.
PASUL 7. Opriți focul!:) Lăsați supa să se răcească natural, iar apoi puneți-o în frigider cam 90 de minute.
PASUL 8. Gata. Supa e gata. O puteți consuma presărând mărar după ce o puneți în farfurie.
PASUL 9. Poftă TABUnă!