Când cumperi un apartament de 180 mp, firește că te gândești cu ce o să-l umpli. Sau cât o să-l umpli. Am găsit în această amenajare o abordare inedită, în care piesele de mobilier antique sunt puse în valoare asemeni pieselor de design contemporan, o amenajare cu influențe minimaliste, însă o interpretare ludică a acestuia, ce îl face mai cald și mai digerabil pentru un spațiu de locuit.
De asemenea, lucru deloc de ignorat, dă o dimensiune gigantică spațiului și potențează la maxim camera de zi. Mi s-a părut fascinant și tratamentul oarecum scenografic – un scaun profilat pe un perete vopsit în culoarea potrivită poate să aibă impact maxim. Vlad a moștenit pasiunea mamei lui, comerciant de artă și mobilă antique, pentru piesele de colecție.
Astfel, în biroul său găsim un scaun Biedermeier foarte rar, cumpărat din Franța, alături de alte piese Biedermeier, o vitrină achiziționată de la Viena și recondiționată, alte câteva scaune cumpărate din târgul din Pantelimon sau din case boierești din București. Ioana le-a pus în valoare și a dat atmosferă încăperii zugrăvind pereții într-un verde superb, nuanța British Racing Green.
Culorile alese pentru băi sunt, de asemenea, menite să pună în va-loare decorul clasic, cu accent pe cele două aplice din cristal și oglinda moștenită din familie. În contrast, camera de zi și locul de luat masa sunt de un alb strălucitor. Aici, masa Louis Phillipe, cumpărată de la Paris din faimosul Porte de Clignancourt, și vitrina olandeză de secol XIX sunt surclasate de lampa suspendată a lui Ingo Maurer, Zettel’z.
Scaunele reprezintă mariajul perfect între cele două stiluri, Louis Ghost design Phillipe Starck pentru Kartell. Cine nu e oare îndrăgostit de creațiile Patriciei Urquiola? Aici, în camera de zi, canapeaua ei Tufty Time pentru B&B Italia nu putea fi mai bine pusă în valoare. Aceasta, alături de măsuța de cafea Fontana Arte, suporții de reviste de la Vitra și scaunul de copii Puppy de la Magis creează o insulă de mobilier modern.
De jur împrejur, pereții sunt decorați cu tablouri de Pacea, Vasile Grigore, Magdalena Rădulescu și Pavel Miracovici. Tot aici mai sunt câteva piese Art Deco cumpărate de la Parma și un scaun coreean cu simbolul norocului, datat secolul XVIII. Veioza cu abajurul din pergament, pe jumătate ștanțat, are o obârșie indecisă, căci Vlad o are de când se știe.
Bucătăria este locul în care întotdeauna toți prietenii se adună să vorbească. Åži asta nu neapărat pentru că se pot servi cu băutură din frigiderul Smeg de culoarea oului de rață. Modern, din inox, mobilierul de bucătărie nu are dulapuri, ci numai rafturi pe care zahărul, făina, pastele, legumele, fructele, paharele, farfuriile sunt expuse la vedere dând culoare locului. Un perete roșu venețian marchează personalitatea spațiului.