Supa de morcovi copti
Iata o supa excelenta pentru o zi friguroasa de iarna. Este dulce si va fi adorata de copii. Pentru cei care tin dieta saraca in carbohidrati recomand inlocuirea zaharului brun cu un ardei rosu. Taiat in felii pe lung si care se coace de asemenea in tava cu celelalte legume. Dulceata ardeiului compenseaza lipsa zaharului.
Ingrediente:
350 gr morcovi curatati si taiati in jumatate pe lung
4-5 bucati de pastirnac curatati si taiati in jumatate pe lung
1 ceapa mare tocata marunt
1 bucata mare de ghimbir curatata si tocata
1/4 pachet de unt sau 5-6 linguri ulei
3 linguri zahar brun
8 cani de supa de pui (facuta in casa, cumparata sau preparata din cubulete)
Sare si piper dupa gust
1/4 cup smintina
patrunjel proaspat pentru ornat
Preparare:
Incalziti cuptorul la foc mic. Aranjati morcovii, pastirnacul, ceapa si ghimbirul intr-o tava. Presarati pe deasupra zaharul brun. Amestecati bine cu uleiul sau puneti bucatele mici de unt ici si colo.
Turnati 2 cani de supa in tava si acoperiti cu folie de aluminiu. Dati la cuptor pentru 2 ore sau pina cind legumele sint moi.
Transferati continutul tavii intr-un vas de supa si adaugati restul de zeama. Dregeti de sare si piper.
Fierbeti apoi dati focul la mic mai lasati 10 minute partial acoperit. Amestecati supa cu un blender, pina devine ca un piure lichid.
Serviti cu smintina si patrunjel.
ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondent special din Statele Unite.
O savuroasa reteta de iarna: SUPA DE MORCOVI COPTI!
2 comentarii