MONICA DASCALU se declara, in interviul acordat editiei de aprilie a revistei TABU, indragostita de bucataria de acasa, din Ardeal. MONICA DASCALU a crescut la Targu Mures, iar vacantele si le-a petrecut la bunici, intr-un sat din Bistrita, la marginea unei paduri. MONICA DASCALU gateste savuros inca de mica:
-Găteşti?
MONICA DASCALU: Da. Ardeleneşte! Cu multe sosuri, cu smântână. E ceva specific acolo sosul alb, care se pune la orice, la tocăniţă, la mămăliguţă, la urzici, la spanac… Acasă, la mine, era ciudat să nu găteşti. Aici, pare invers!
-Dacă ar fi să alegi o mâncare favorită…
MONICA DASCALU: Prăjitura cu scorţişoară! Îmi place foarte mult această mirodenie, o pun şi în blat, şi în mere, şi deasupra! Chiar ştiu să fac prăjitura asta: ouă, făină, miere, ulei, scorţişoară…
-Când ai făcut ultima dată o prăjitură?
MONICA DASCALU: De Revelion. Am făcut un tort cu mere pentru soţul meu. El nu găteşte, doar mănâncă tot ce fac eu şi mă încurajează de fiecare
dată.
-În vacanţe, experimentezi sau mănânci lucrurile sigure, deja cunoscute?
MONICA DASCALU: Nu, merg pe tot ce e nou, pe ce e specific locurilor de acolo. Sunt pasionată de fructele de mare.
…Mai multe despre preferintele culinare ale vedetei PRO TV si PRO TV INTERNATIONAL in interviul realizat de Dan-Silviu Boeresu pentru editia de aprilie TABU! Aflati si ce nu ar manca niciodata MONICA DASCALU!