Tabu
LIFESTYLE

ECO Lifestyle

Absolut ECO

Printr-un parteneriat cu Live Earth, Absolut Vodka a început o campanie de marketing verde care va încuraja consumatorii să reducă efectele încălzirii globale prin schimbarea stilului de viață. Consumatorii Absolut au la dispoziție un număr la care pot trimi­te un sms cu codul sticlei pe care au cumpărat-o, pentru fiecare cod trimis se va dona un dolar către o organizație de eco-caritate.

 

Peretii vii sunt la modă

Deși grădinile suspendate, balcoanele și verandele înverzite nu mai sunt ceva nou, verdeața naturală și veritabilă crește acum și din pereții clădirilor. Pereții înverziți nu sunt doar plăcuți privirii sau benefici mediului dar dau și o stare de calm care ar fi greu de obținut fără ei. Una dintre cele mai celebre designerițe de modă de origine flamandă, Ann Demeulemeester, este prima care a ales pereții ecologici pentru unul dintre magazinele ei.

 

CD Eco

Vrei să asculți muzică dar vrei să și protejezi planeta? Poate nu te-ai gândit niciodată dar atât cd-urile, cât și carcasa în care pot fi găsite, pot reprezenta o sursă de poluare. Universal Music a lansat o serie de albume pe CD-uri ale căror ambalaje sunt con­fec­țio­nate din materiale biodegradabile reciclate. CD-urile au fost prezentate în campania „Music that Won’t Cost the Planet”. (vezi concursul Universal Muzic din pagina 240)

 

Mașina cu aer comprimat

O cheamă Citycat și are nevoie de numai 3 minute pentru un plin la o pompă de aer comprimat sau de patru ore la o priză electrică normală. Modelul urmează să fie fabricat de un inventator francez în parteneriat cu constructorul indian Tata. Mașina cu aer comprimat a fost lansată inițial sub formă de prototip, în septembrie 2002, și a fost declinată într-o gamă largă de versiuni: MiniCAT – care împrumută designul unui bipost urban – și CityCAT, cu variantele taxi, dubiță și camionetă.

 

Eco eticheta și la hoteluri

Un trend internațional agreat de ecologiști este hotelul cu eco-etichet. El trebuie să aibă în dotare baterii de lavoar cu fotocelule, rezervoarele de WC cu buton pentru jumătate din consum, iluminatul, cu senzori de mișcare pe holuri și în lifturi, detergenții, fără conținut de fosfați. Mai mult decât atât, trebuie folosite materiale ecologice chiar de la construirea hotelului, dispozitive pentru raționalizarea consumului de apă și energie, dar și stații pentru reciclarea apelor uzate. În România până în momentul de față nu există un hotel etichetat eco de către Ministerul Mediului, însă hotelierii de pe litoral declară că până la vară vor exsita cel puțin 10 hoteluri cu eticheta eco pe litoralul românesc.

ARTICOLE SIMILARE

Atrofierea creierului cauzeaza depresii

realitatea

Telefonul Dior

realitatea

RAZVAN si DANI – scandal in avion! Au vrut sa-i dea jos la Sibiu, dupa un scandal monstruos!

Antarctica pierde anual de șase ori mai multă gheață decât acum 40 de ani – potrivit NASA

realitatea

Moneda de schimb a zilei de 21 martie a fost poezia

realitatea

Beneficii ale uleiului esential de lamaie

Scrie un comentariu