Tabu
LIFESTYLE

Fii curioasa pentru copilul tau!

Fiecare ne dorim sa ne cunoastem mai bine, iar pentru pentru ca acest lucru sa se realizeze,  exploram, citim si cautam raspunsuri. Insa atunci cand vine vorba de copiii nostri, cine ne ajuta sa ii cunoastem mai bine?

Dragi parinti, stiati ca prin copii ne proiectam propriile nevoi fara a descoperi cum sunt si ce isi doresc ei de fapt? Stati linistiti lucrurile acestea se intampla involuntar, inconstientul colectiv (Jung) este transmis din generatie in generatie prin aceste ancore comportamentale pe care le imprimam mai departe copiilor nostri.

Sa gresesti nu este intotdeauna un lucru negativ, parintii pot oferi oportunitatea valoroasa de invatare. Dezamagirea si dificultatile (sociale, financiare, etc) sunt un fapt inevitabil si universal al vietii. Ajutati copiii sa recunoasca si sa cunoasca aceste probleme si faptul ca viata continua indiferent de ce probleme intampini! Parintii sunt cei care pot ajuta copii sa inteleaga ca esecul sau dezamagirea nu reprezinta evenimente de care sa le fie teama, ci sunt evenimente normale care pot fi depasite si din care se poate invata.

Fiecare dintre noi ne cunoastem familia, copiii si obiceiurile lor. Acest fapt reprezinta un avantaj in solutionarea problemelor si in preventia acestora, iar atunci cand toate acestea ti se par dificil de aplicat sau rezultatele intarzie sa apara, nu ezita sa apelezi la un specialist!

Profilul psihologic al copilului tau te poate ajuta sa il intelegi si sa il ajuti sa isi urmeze dorintele. Un astfel de profil, utilizat in mod corect, constituie un instrument al parintilor in ceea ce priveste identificarea trasaturilor si caracteristicilor copiilor, tinand cont de aptitudinile lor, nivelul de dezvoltare al memoriei si intelectului si nivelul inteligentei emotionale. Toate acestea, incadrate intr-un tablou de personalitate, vor oferi o descriere complexa a copilului tau.

Beneficiile inscrierii intr-un astfel de program de testare sunt multiple, mergand de la identificarea eventualelor probleme in dezvoltarea psihoemotionala si pana la cunosterea abilitatilor si orientarea copilului sub aspect educational sau monitorizarea evolutiei sale si identificarea eventualelor  tulburari de conduita, depresii, dificultati de adaptare, etc.

Nu uita, fii curioasa pentru copilul tau!

Clinica de psihologie Dr. Ion Duvac

http://intellpsy.com

ARTICOLE SIMILARE

Cove se casatoreste! Uite cum arata logodnica lui

Cum să…înțelegi ce vrea să spună Lassie. Adică iubitul tău

realitatea

Ce face Mircea Solcanu la 2 luni dupa concediere!

La mulţi ani, Nadia Comăneci!

UNIC: Avea in burta pe fratele sau geaman!

Fanii au căutat pe google “ce vârstă are Arya Stark” în timpul ultimului episod din Game of Thrones

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu