Tabu
FASHION

Locul în care fashion-ul și apetitul se întâlnesc!

Dacă există vreo preocupare cu adevărat internaţională în ceea ce priveşte stilul de viaţă, atunci acesta trebuie să fie dietele şi menţinerea unei siluete în primul rând subţiri, în al doilea rând atrăgătoare, în al treilea rând seducătoare şi, în al patrulea rând, sănătoase!

Pe cât de dificil de spus, de încă multe ori mai greu de realizat. Şi unde ne întoarcem mereu şi mereu pentru inspiraţie şi, mai ales, motivaţie?  Către lumea modei. Asta facem şi astăzi, dar într-o notă decisiv optimistă!

Prima observaţie este că modelele, da!, mănâncă! Există dovezi fotografice atât on camera – pictoriale, cât şi off – surprinse în timpul pregătirilor pre-pictoriale sau pre-podium. Există declaraţii pe cât de brave, pe atât de amuzante, precum enumerarea modelului Anastasia Ivanova, care a mâncat ,,omletă şi şuncă la micul dejun, nişte apă, şi tocmai ce am mâncat un cheeseburger cu şuncă – ador şunca! Ah, şi aş mai putea mânca un baton de fructe, dar nu scrie despre el decât dacă chiar îl mănânc.’’ Ca nivel nutritiv în regulă, ca poveste haioasă şi ca indiciu, nepreţuit!

Ce indiciu? Toate modelele despre ale căror dietă am aflat, citează apa sus în rândul priorităţilor alimentare. Nu comentăm, reţinem, şi mergem mai departe. Somonul şi sucurile – de sfeclă, pepene, sau cocos – şi batoanele proteice sunt şi ele peste tot pe unde găsim modele şi supermodele. Acum că am pomenit de supermodele… Dar ce mănâncă Naomi?! ,,Nu ţin niciodată cură. Fumez. Din când în când beau. Nu fac niciodată mişcare.’’ Deconcertant. Pentru un răspuns aşa cum ne dorim din partea unui supermodel, trebuie să ne îndreptăm către Linda Evangelista: ceai verde, verdeţuri proaspete, legume verzi (da, sunt toate categorii separate) şi proteine care ,,înoată sau zboară’’ – somon, ton, pui sau curcan.

Mai departe – dacă ne gândim că designerii numai dictează şi nu sunt niciodată la dietă, trebuie din nou să reconsiderăm. Valentino Garavani şi-a asumat, de departe, de cel mai restrictiv regim din industrie: fără zahăr, fără lapte, dintre lactate numai brânză de capră, fără paste cu gluten, orez bio, fără carne, ceva peşte, legume, fără cartofi, fără pâine cu excepţia biscuiţilor de orez, un pahar de vin roşu, şerbet fără zahăr… dar am obosit şi mai bine facem trecerea de la şerbetul lui Valentino la şerbetul antentului la alimentaţie dar păcătosului când vine vorba despre dulciuri Tom Ford. Apoi, împreună, Donatella Versace şi Giorgio Armanicare mănâncă sănătos şi tipic italian, şi, mereu singularul, Karl Lagerfeld, co-autorul unuibestseller (aproape un sfert de milion de copii vândute!) de specialitate.

Mai mult aici.

ARTICOLE SIMILARE

Louis Vuitton face un pas în afara modei și deschide primul restaurant

Andreea Damian

Cum să porți o jachetă din denim

Andreea Damian

Ioana

realitatea

Blake Lively sau Eva Herzigova?

realitatea

Trendurile verii 2009: Pijama style

realitatea

Dolce and Gabbana online

realitatea

Scrie un comentariu