În regimurile de slăbire sunt indicate următoarele combinaţii: carne + legume + salate, orez + paine + legume.
Fructele şi laptele nu se asociază cu alte mâncăruri, trebuie mâncate separat, între mese.
Variante de meniuri pentru obezi:
Meniu 1
Ora 7: un pahar de apă plată sau ceai diuretic, neîndulcit;
Ora 8: Lapte cu cereale, cafea îndulcită cu o linguriţă de miere;
Ora 11: iaurt
Ora 14: supă de legume, peşte sau carne slabă (pui, vită) fiartă, salată de varză;
Ora 17: 00 fructe;
Ora 19:30 – carne slabă fiartă, salată de varză;
Ora 21:00 – o cană de ceai de sunătoare, neîndulcit;
Meniu 2
Ora 7: un pahar de apă plată sau ceai diuretic, neîndulcit;
Ora 8: un sandviş din pâine neagră cu telemea şi o roşie, cafea sau ceai;
Ora 11: fructe
Ora 14: piept de pui la grătar, salată de castraveţi cu usturoi;
Ora 17: Iaurt cu fulgi cu cereale;
Ora 19:30 – Cartofi copţi la cuptor cu salată verde;
Ora 21:00 – Ceai de tei, neîndulcit;
Meniu 3
Ora 7: un pahar de apă plată cu o linguriţă de miere;
Ora 8: 2 ouă fierte tari cu o felie de pâine neagră, cafea sau ceai, neîndulcite;
Ora 11: o felie de pâine prăjită cu o bucată de şuncă;
Ora 14: ciorbă de varză dulce, rasol de vită;
Ora 17: fructe;
Ora 19:30 – mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână;
Ora 21:00 – ceai de coada calului, neîndulcit;
Cele trei meniuri se alternează, nu se mănâncă nimic altceva între mese, se pot bea, în schimb, apă plată sau ceaiuri de plante neîndulcite.
Acest material a fost preluat din arhiva revistei ” Bucătăria pentru toţi”. Mai multe detalii aici.
1 comentariu