Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinica Sociala din Bucuresti, in urma unei investitii de 900.000 euro. Noul proiect medical social se adreseaza persoanelor fara venituri si celor cu venituri mici, de pana la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmand sa beneficieze de servicii medicale de calitate la preturi accesibile.
Cel de-al doilea proiect medical social al Fundatiei vine in completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinica Sociala celor care nu au venituri si vizeaza cresterea numarului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile si de calitate.
Policlinica Sociala, amplasata in centrul Capitalei, pe strada Ion Campineanu, in zona Salii Palatului, dispune de 10 cabinete medicale si de un personal de pana la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultatii pe zi pentru pacienti. Cea de-a doua Policlinica Sociala a Fundatiei dispune de un spatiu de 450 de metri patrati, de doua ori mai mare decat prima Policlinica Sociala, si le pune la dispozitie pacientilor o gama larga de servicii medicale, precum: medicina generala, mamograf, radiologie (pulmonara, dentara), kinetoterapie, radiografie panoramica, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL si ortopedie.
“Nu stiu daca am reusit intotdeauna, dar imi plac inspiratia si inovatia. Cel mai important pentru mine este a-i sluji pe semenii mei si a face aceasta lume sa fie un pic mai buna. Am facut acest proiect nou cu gandul la cei pe care poti sa ii ajuti prin ceea ce stii sa faci, mai ales pe acei oameni buni si sinceri, care au ajuns in situatii dificile. Incercam sa le mentinem nu numai sanatatea, ci si demnitatea, sa plece cu capul sus, cu o incurajare de a vedea lucruri positive in cei din jur. Cred ca am reusit impreuna cu echipa sa aratam ca este sustenabil sa mentii o Policlinica Sociala fara plata. Aceasta a doua Policlinica Sociala este, din nou un fel de pionierat, in care vrem sa atingem cat mai multi oameni care au nevoie de servicii medicale de calitate si nu isi permit financiar”, declara Dr. Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.
O parte importanta din publicul noii Policlinici va fi format din platitori cu venituri mici sau din cei care beneficiaza de servicii medicale gratuite, in urma incheierii unui contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.
„Conceptul de Policlinica pe care il promovam a aparut din nevoia unor servicii medicale de calitate si pentru pacientii cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decent celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul ca actul medical este o forma de a-si iubi semenii. In Bucuresti sunt aproape 200.000 de angajati cu salariu minim pe economie si alti 38.000 de angajati cu acelasi nivel de salarizare in localitatile din judetul Ilfov. De asemenea, Capitala gazduieste peste 450.000 de pensionari, din care estimam ca jumatate se incadreaza in profilul beneficiarilor nostri”, declara Andreea Tudose, directorul Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.