Slăbești 5 kilograme pe an doar savurându-ți băutura preferată în fiecare dimineață.
Studiile arată că o ceașcă de cafea zilnic ajută la topirea kilogramelor nedorite, prin accelerarea metabolismului.
Specialiștii susțin că un consum zilnic de cca 300 ml de cafea arde 100 de calorii pe zi.
Cafeaua conține doi acceleratori de ardere a caloriilor, cafeină și acid clorogenic, care ajută la metabolizarea rapidă a zahărului și a grăsimii.
Beneficiile cafelei pentru sănătate
Risc redus de Alzheimer și demență. Un studiu realizat în 2009 a constatat că persoanele care consumă moderat cafea au risc redus de a dezvolta demență.
Vezica biliară. Consumul de cafea cofeinizată a fost corelat cu o incidență mai mică a calculilor biliari și a bolilor vezicii biliare.
Risc redus al bolii Parkinson. Un studiu care a comparat consumatorii de 3-5 cești de cafea pe zi cu cei care nu consumă cafea a constatat că la amatorii de cafea a fost semnificativ mai puțin probabil să se dezvolte boala Parkinson mai târziu în viață.
Performanțele cognitive. Mulți oameni beau cafea pentru proprietatea ei de a stimula memoria.
Analgezicele și cafeina. Cafeaua conține cafeină, care poate spori eficiența de absorbție gastro-intestinală a unor calmante, mai ales la pacienții cu migrene.
Antidiabetic. Consumul de cafea poate reduce riscul de diabet zaharat tip 2 cu până la jumătate.
Protecția ficatului. Cafeaua poate reduce, de asemenea, incidența de ciroză hepatică și a fost legată de un risc redus de carcinom hepatocelular, un cancer hepatic primar, care, de obicei, apare la pacienții cu ciroză preexistentă.
Cancerul. Consumul de cafea este, de asemenea, corelat în Africa, cu un risc redus de cancer oral, de esofag, și faringian. intre consumul de cafea si un risc scazut de cancer la prostata.
Cardioprotectoare. Cafeaua reduce moderat incidența morții din pricina unei boli cardiovasculare.
Laxativ/diuretic. Cafeaua este, de asemenea, un stimulent puternic pentru peristaltism și este uneori considerată a preveni constipația.
Antioxidant. Cafeaua conține polifenoli, acizi hidroxilici, flavonoizi, antocianine. Acești compuși au efecte antioxidante și de reducere a deteriorării celulelor cu potențial oxidativ.
Prevenirea cariilor dentare. Taninul din cafea poate reduce potențialul cariogen al alimentelor.
2 comentarii