Fursecurile cu ciocolată și chipsuri par cea mai nereușită combinație în bucătărie, însă numai cel care le-a gustat poate confirma cât de gustoși sunt. Combinația dulce-sărat oferă o aromă deosebită acestui desert, care se prepară foarte rapid. Nici nu e nevoie de prea multă experiență în bucătărie, pentru că rețeta pentru aceste fursecuri este foarte simplă. Gustul acestui fursec moale vă va aminti cu siguranță de propria copilărie și vă va purta gândurile spre sărbătorile cu cei dragi.
Ingrediente:
- 1 ceașcă de unt, la temperatura camerei
- 1 ceașcă de zahăr brun
- 1 ceașcă de zahăr
- 2 ouă
- 2 ¼ cești de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 cești de chipsuri
- 1 ceașcă de fulgi de ciocolată
Metodă de preparare
Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Freacă untul moale cu zahărul brun și cel alb, până când devine aerat, iar zahărul s-a topit. Adaugă ouăle, apoi mixează timp de câteva minute, pentru ca acestea să se încorporeze cu unul bătut.
Adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu în ploiae și încorporează. Adaugă chipsurile și fulgii de ciocolată și amestecă de câteva ori în aluat.
Pregătește o tavă cu hârtie de copt și pune compoziția cu ajutorul unei forme de prăjituri sau cu lingura. Coace fursecurile timp de 8-10 minute până când încep să se rumească pe margini, dar mijlocul este încă moale.
Se pot păstra bine într-un recipient închis etanș.
2 comentarii