Putem spune ca in materie de sporturi, inca din cele mai indepartate timpuri, acestea s-au impartit in doua categorii: sporturi pentru femei si sporturi pentru barbati desi, cu unele mici scapari, sunt practicate de ambele sexe. Asa cum barbatii au instinctul de vanatoare si de a castiga orice batalie, la fel si femeile pot demonstra acelasi lucru. Aici vom vorbi despre cele mai controversate sporturi pe care reprezentantele sexului frumos nu s-au temut sa le practice in ciuda „rautaciosilor” care le considera ca nefiind potrivite „pentru femei”.
Este unul din sporturile in care se considera ca doar barbatii pot fi buni si pot avea rezultate pozitive. Complet fals, deoarece exista in Europa Liga Campionilor Feminin sau, la noi in tara, Cupa Romaniei la fotbal feminin, unde grupe formate din apartinatoarele sexului frumos joaca dupa aceleasi reguli si cu acelasi scop. Din pacate, la noi acest sport nu este atat de promovat pe partea feminina, desi pe plan mondial este in plina dezvoltare. Cea mai valoroasa jucatoare a lumii, Carli Lloyd, de origine americana, la 34 de ani a semnat anul acesta contractul pentru Manchester City.
Box
Lipsa de feminitate si aparenta brutalitate a acestui sport creeaza o atitutidine sceptica din partea oamenilor, in general, cu privire la practicarea acestuia de catre femei. Multe dintre ele insa nu se tem de aceste lucruri punandu-si pasiunea pe primul loc indiferent de prejudecati. Steluta Duta, campioana de box a Romaniei la momentul actual, este triplu campion European iar la mondiale tot de 3 ori a luat argintul. Este exemplul clar ca o femeie poate face performante in box.
Culturism
Iarasi un sport atipic femeilor dupa cum considera unii si altii, desi inca din 1965 au fost puse bazele culturismului in Romania iar categoria feminina a obtinut in timp rezultate notabile. Irina Nicoleta Muntean, numita si regina culturismului, este un exemplu concret al faptului ca se pot atinge recorduri impresionante si de catre femei.
Nici aici femeile nu primesc vot de incredere din partea fanilor acestui tip de sport, nu atat de popular pe la noi, si nu se considera ca o femeie poate ajunge la aceleasi performante precum un barbat. Totusi Alexandra Marinescu la doar 15 ani a ajuns in anul 2015 concurent la testele oficiale din formula 4 organizate in Anglia.
Biliard sau snooker
Acest sport se adreseaza teoretic barbatilor. In practica, treaba nu sta chiar asa. Cu siguranta s-a intamplat sa vedem femei care joaca mai bine decat unii barbati reusind sa ii bata, fie ele doar amatoare ale acestui joc. Atunci cand vorbim de biliard ca fiind un sport, ne referim la performante si avem chiar la noi o campioana nationala timp de 10 ani, Liliana Petrisor, care a reusit sa impresioneze cu abilitatile sale in biliardul romanesc.