Pielea arsă de soare poate fi tratată în mod natural. Spre exemplu, poți aplica bucățele de cartofi sau miere pe pielea afectată. În schimb, unele acțiuni aparent inofensive pot agrava situația.
Chiar și alimentele pe care le consumi sau hainele pe care le porți te pot ajuta să scapi de neplăcerile arsurilor solare sau îți pot aduce și mai mult disconfort.
Ai suferit arsuri solare? Iată ce nu trebuie să faci în această situație!
1. Folosești aloe vera cu aditivi. Aloe poate calma arsurile provocate de soare. Totuși, unele produse cu ingrediente artificiale, cum ar fi benzocaină sau lidocaină, pot agrava iritarea, provocând și mai multă usturime/mâncărime la nivelul pielii. Dermatologii recomandă utilizarea hidratantelor pure cu aloe pentru a trata pielea deteriorată de soare.
2. Porți haine strâmte. Hainele strâmte pot arăta minunat pe corpul tău. Nu este, însă, o alegere potrivită daca te-a prins soarele! Hainele strâmte nu vor lăsa pielea să respire, iar vindecarea va fi întârziată! În locul blugilor skinny, ar fi bine să alegi haine mai largi din țesături respirabile, cum ar fi bumbacul.
3. Bei cafea. Arsurile solare cauzează adesea dureri de cap. Ai putea fi tentat să crezi că o ceașcă de cafea va rezolva problema. În realitate, îți face mai mult rău. Statul prelungit în soare te va deshidrata, așa că e necesar să bei multă apă. Dacă alegi cafeaua, trebuie să știi că aceasta este un diuretic, ce te va determina să mergi mai des la toaletă. Corpul tău va pierde astfel și mai multe lichide și minerale esențiale.
4. Aplici machiaj. Poți încerca să acoperi arsurile cu machiaj, însă nu e deloc sănătos! La fel ca hainele strâmte, acesta nu-ți va lăsa pielea să respire. Dacă machiajul e absolut necesar, măcar asigură-te că eviți produsele grele și că folosești perii moi la aplicare. Specialiștii în îngrijirea pielii recomandă, de asemenea, să lucrezi cu bureți umezi, deoarece aceștia sunt mai delicați cu pielea.
5. Folosești exfoliant. Pielea arsă de soare nu este plăcută ochiului, așa că e normal să vrei să scapi de pielea uscată. Din păcate, exfolierea poate deteriora și mai mult pielea, deoarece produsele din această categorie acționează agresiv asupra pielii. Așadar, abține-te și lasă pielea să se vindece în mod natural! Se va întâmpla în maximum 7 zile.
6. Aplici crema de corp nepotrivită. Aplicarea cremei de corp poate ajuta la hidratarea pielii deteriorate de soare, dar asigură-te că produsul pe care îl folosești nu este pe bază de alcool. Alcoolul ajută ingredientele să pătrundă în piele. Din nefericire, el poate elimina și uleiurile naturale de care are nevoie pielea pentru a rămâne hidratată.
7. Bei suc de portocale. Băuturile citrice au un conținut ridicat de antioxidanți, însă au și darul a de crește sensibilitatea pielii la lumină. Nu e necesar să renunți la consumul de suc de portocale, ci să-l reduci! Când bei un astfel de suc, aplică mai multă protecție solară și stai pe cât posibil departe de razele solare.
8. Folosești cremă hidratantă SPF. Un studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor au ratat zonele majore de pe față atunci când au aplicat cremă hidratantă SPF, în timp ce persoanele care au folosit protecție solară efectivă au aplicat-o mai uniform.