Razele UV, în special în perioadele de caniculă, sunt dăunătoare și periculoase pentru piele. În acest articol îți prezentăm măsurile care trebuie luate pentru a evita rănile provocate de expunerea la soare.
În timpul caniculei, asigură-te că rămâi bine hidratată. Dar nu uita să vă protejezi de radiațiile ultraviolete (UV) de la soare. Ceea ce se mai numește „lumină neagră” este dăunător și periculos pentru piele, deoarece este responsabil pentru riscurile semnificative de cancer de piele.
Cum îți protejezi corect pielea de soare
În perioadele de caniculă, medicii dermatologi ne sfătuiesc să:
evităm expunerea la soare între orele 12-17, deoarece acest interval este cel mai fierbinte din timpul unei zile.
îmbrăcăm haine care ne protejează de soare: pălărie, ochelari de soare, bluză cu mânecă lungă etc.
alegem mai degrabă culori închise și țesături din fibre strânse (blugi, bumbac etc.). Tricoul alb, chiar și umed, lasă să treacă toate razele UV.
evităm înotul în plin soare, în special în locurile publice. Mai bine să ne răcorim acasă, evitând lumina directă a soarelui.
aplicăm în mod regulat o cremă de protecție cu un factor de protecție 50, o dată la două ore.
evităm ca singură protecție împotriva soarelui o umbrelă de soare sau un loc umbrit: aceste produse permit trecerea a 50% din razele UV.
hidratăm regulat
monitorizăm zilnic indexul UV utilizând aplicații sau site-uri.
Radiațiile ultraviolete sunt cele care-ți fac pielea ciocolatie, dar tot ele sunt responsabile pentru apariția prematură a ridurilor, agravarea erupțiilor acneice, apariția petelor pigmentare și inflamațiilor. În profunzime, ele afectează ADN-ul celular, încetinesc producția de colagen și duc la îmbătrânirea prematură a pielii, ca să nu mai amintim de alte posibile efecte mai grave. Pentru a preveni aceste neajunsuri, „bombardează-ți“ pielea cu vitamine, minerale, antioxidanți și ingrediente antiîmbătrânire precum colagen și acid hialuronic ce se regăsesc în cremele de față și de corp de bună calitate.